1. Home
  2. Vesti
  3. Krosover Kia Sonet ažuriran
Krosover Kia Sonet ažuriran
0

Krosover Kia Sonet ažuriran

135
0
Podelite sa prijateljima:

Serijski krosover Kia Sonet je u prodaji od 2020. godine. U liniji brenda je jedan korak ispod modela Seltos. Debitantsko tržište za Sonet bila je Indija, gde se nalazi glavno proizvodno mesto. Ali u isto vreme, SUV je globalan – prodaje se i u zemljama jugoistočne Azije, Bliskog istoka i Latinske Amerike.

Ali model sa petoro vrata, koji je bio podvrgnut planiranoj restilizaciji, iznenada je predstsavljen u Kini, gde uopšte nije zastupljen (Sonet je dostupan u Hong Kongu, ali ovo je još uvek zasebno tržište). Fotografije i karakteristike takvog krosovera unete su u bazu podataka lokalnog Ministarstva industrije. Očigledno, Kia je konačno odlučila da krosover donese na kinesko tržište i to odmah u ažuriranom obliku.

Prednji i zadnji deo SUV-a su redizajnirani, a dizajn je napravljen u stilu upravo predstavljenih modela kao što su limuzina i hečbek Kia K3 (ova porodica će uskoro zameniti „globalni” Kia Rio). Konkretno, krosover je takođe dobio izdužene farove sa delovima svetla za vožnju koji su „slivali“ na novi branik i zadnja svetla. Zadnji branik je takođe zamenjen, plus rešetka hladnjaka sada ima drugačiji dizajn.

Dužina kineskog Kia Soneta je 4.110 mm – ovo je 10 mm manje od globalnog krosovera pre fejslifta (Sonet za Indiju dugačak je 3.995 mm, jer postoje poreske olakšice za automobile dužine do četiri metra). Preostale dimenzije su uglavnom iste: širina – 1.790 mm, visina – 1.625 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.500 mm.

Unutrašnjost verzije za Kinu još nije otkrivena, ali su foto-špijuni već pogledali u unutrašnjost indijskog restilizovanog modela. Dakle, neće biti nikakvih drastičnih promena unutra: modeli će dobiti drugačiju digitalnu instrumentaciju, a pored toga će biti unapređena jedinica za kontrolu klime. Inače, na nekim mestima krosover može biti i sedmosed.

Na kineskom tržištu, Kia Sonet će biti ponuđen sa atmosferskim benzinskim motorom 1.5 snage 115 KS. Sonet ima motor slične zapremine u drugim zemljama, ali u Indiji je asortiman drugačiji: tamo je model opremljen atmosferskim 1.2 (83 KS) i 1.0 T-GDI sa turbo punjačem (120 KS), pored toga kupci mogu izabrati dizel motor 1.5 CRDi (115 KS).

U Kini se očekuje da će model sa petoro vrata biti opremljen CVT-om. Indijski Sonet je takođe predstavljen sa tradicionalnim petostepenim manuelnim menjačem, menjačem bez mehaničke veze između pedale i spojnice 6iMT, klasičnim šestostepenim automatskim menjačem i sedmostepenim sa dve spojnice. Ali u svakom slučaju, pogon je isključivo na prednje točkove.

Zvanična premijera restilizovane Kije Sonet trebalo bi da bude održana do kraja ove godine, a najverovatnije će indijski kupci biti prvi koji će ga dobiti.

AutoRepublika

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments