1. Home
  2. Vesti
  3. Walmart kupuje još 30 Tesla Semi kamiona
Walmart kupuje još 30 Tesla Semi kamiona
0

Walmart kupuje još 30 Tesla Semi kamiona

393
0
Podelite sa prijateljima:

Sa već 10 naručenih električnih kamiona, Walmart će imati flotu od ukupno 40 Semi modela. 

Dakle nova narudžbina Walmarta dolazi u pravo vreme, kada Tesla bije medijske bitke na nekoliko frontova. Izvršni direktor i osnivač, Ilon Mask, pušio je marihuanu i pio viski na gostovanju u podkastu Džoa Rogana, što je izazvalo pravi mali skandal. Zbog ponašanja Maska, finansijski direktor je podneo ostavku.

Walmart planira da do 2028. godine u potpunosti pređe na alternativna goriva za svoju flotu kamiona. Tesla Semi će za sada mahom biti korišćen na teritoriji Kanade, jer je Walmart već objavio da će samo pet primeraka naručenih kamiona biti u SAD.

Kompanija Tesla planira da otpočne proizvodnju Semija početkom 2019. godine, a Ilon Mask naveo je da će ovaj električni kamion imati autonomiju od 1.000 kilometara. Na izjave šefa Tesle reagovao je prvi čovek Daimlerovog kamionskog odeljenja koji je tada rekao da bi Semi morao prkositi svim zakonima fizike ako zaista bude imao autonomiju od 1.000 kilometara.

Najskuplja varijanta Semija sa pomenutim dometom koštaće oko 180.000 dolara, postojaće i jeftinija verzija koja će imati autonomiju od 480 kilometara, a njena cena iznosiće oko 30.000 dolara.

Od velikih kompanija, pored Walmarta, Tesla Semi naručili su još i FedEx, UPS, PepsiCo, Anheuser-Busch, kao i mnogi drugi…

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments