1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati predstavio Ghibli i Quattroporte u Trofeo varijantama (GALERIJA)
Maserati predstavio Ghibli i Quattroporte u Trofeo varijantama (GALERIJA)
1

Maserati predstavio Ghibli i Quattroporte u Trofeo varijantama (GALERIJA)

687
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanski „trozubac“ polako počinje sa obnavljanjem svoje poprilično zastarele game. 

Zajedničko za oba navedena modela jeste da su dobili V8 agregat poreklom iz slavnog Ferrarija. Radi se o twin-turbo 3,8-litarskoj V8 pogonskoj jedinici. Ovaj agregat isporučuje 580 ks i 740 Nm, što Maseratijevom dvojcu sedan modela omogućava maksimalnu brzinu od 326 km/h. Na taj način Ghibli i Quattroporte u Trofeo izdanju postali su najbrže Maseratijeve limuzine do sada.

Ghibli Trofeo je manjih gabarita od Qauttroportea, te samim tim ima i manju masu, što mu omogućava bolje ubrzanje do 100 km/h koje se obavlja za svega 4,3 sekunde. Oba performantna sedana dostupna su samo sa pogonom na zadnje točkove, a snaga se na njih prenosi putem ZF-ovog osmostepenog automatskog menjača.

Pored mehaničkih promena, Maseratijev duo berlina prošao je i niz vizuelnih izmena. Za početak anfas je ažuriran, sada je tu nešto drugačija rešetka, a italijanska marka umetnula je ugljenična vlakna gde god je stigla. Na zadnjem delu vidljiva je drukčija svetlosna grupa koja se očito ugledala na konceptualni model Alfieri. Oba modela koriste točkove od 21 cola.

Veće promene odigrale su se u kabini. Osim posebnih umetaka za Trofeo trim i drugačijih presvlaka sedišta, tu je i novi displej za upravljanje informativno-zabavnim sistemom koji sada ima dijagonalu od 10,1 inča. U Maseratiju ističu i da je ekran sada sa bržim odzivom i da ga je lakše koristiti.

Ovo je jedna od poslednjih prilika da neko kupi Maserati sa Ferrarijevim motorom. Saradnja dva brenda se uskoro završava, a prema procenama Luisa Kamilerija, šefa Ferrarija, poslednji Maserati sa agregatom Scuderije sići će sa proizvodnih traka najkasnije 2022. godine.

U međuvremenu FCA počinje sa renesansom Maseratija. Očekuje se niz noviteta u narednim godinama, a posebno je zanimljivo šta će biti sa ovim brendom nakon što dođe do spajanja sa PSA grupacijom.

AutoRepublika 

(687)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Fantastično !!
A čije će motore da koristi, možda od pezoa?🤪