1. Home
  2. Vesti
  3. Tata Motors merka inostrana tržišta u želji da pokrene izvoz EV
Tata Motors merka inostrana tržišta u želji da pokrene izvoz EV
1

Tata Motors merka inostrana tržišta u želji da pokrene izvoz EV

552
1
Podelite sa prijateljima:

Međunarodno tržište je tokom poslednjih par godina postalo posebno interesantno, i to ne samo za i zbog proizvođača iz Narodne Republike Kine, već i zbog masovnog prelaska na električne automobile. Pored toga, nameće se i još jedna ogromna i veoma gusto naseljena država –  Indiji. U toj zemlji postoji i poslovni potencijal sa novom tehnologijom pogona koja je i dalje u porastu. Najveći indijski proizvođač vozila Tata Motors zamišlja borbu za kupce na međunarodnom nivou sa električnim automobilima.

Reuters prenosi kako ova azijska firma testira električna vozila na određenim tržištima i ako se postignu zadovoljavajući rezultati, Tata mi mogla ozbiljnije da pristupi ekspanziji. Ovo je izjavio šef kompanije Šaileš Čandra. Ipak, sve je još uvek u početnoj fazi.

“Ovde su misli višeslojne. Trebalo bi se opredeliti u pogledu tržišta na kojima bi valjalo prisustvovati, s kojim proizvodima se pokušati nametnuti i na koju prodajnu strategiju se osloniti. U procesu smo procene nekih tržišta, testiramo automobile i o svemu tome pričamo s našim ortacima u poslu,” objašnjava direktor. „Rano je da sada iznosimo više pojedinosti, sledeće godine ćemo moći biti direktniji i konkretniji.“

Tata već prodaje tri modela električnih automobila, a nedavno je predstavio i svoj četvrti. Prema onome što se da pročitati na Reutersu, kompanija kontroliše tržišni udeo od preko 80%, u segmentu električnih vozila u Indiji. Velika grupacija koja kontroliše i ostrvski Jaguar Land Rover planira da u naredne tri do četiri godine predstavi deset električnih automobila. Oni će do 2025. godine činiti oko četvrtine ukupnog plasmana firme sa sedištem u Mombaju.

Matična kompanija Tata Group je u januaru najavila da planira gradnju fabrike baterijskih ćelija za električne automobile. Zanimljivo je to što bi buduća postrojenja bila postavljena na tlu Evrope. Namera konstruktora je da ubrza konverziju britanskih Jaguara i Land Rovera u vozila koja nose baterije. Zavisna društva Jaguar Land Rover i Tata Motors će biti glavni kupci od nove fabrike, ali će odatle gotovi proizvodi biti isporučivani i na drugim tržištima, i očito drugim proizvođačima automobila. Ovo je izjavio glavni finansijski direktor grupacije iz Indije.

AutoRepublika

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Jos jedna informacija koja bi bila interesantna za vladu Srbije! Samo jos da se neko seti…. 🙁