1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus mora da ubrza plasiranje novih proizvoda
Lexus mora da ubrza plasiranje novih proizvoda
0

Lexus mora da ubrza plasiranje novih proizvoda

132
0
Podelite sa prijateljima:

Tržište luksuznih automobila u Americi je poprište velike i teške bitke, priznaje novi šef Toyote za Severnu Ameriku.

Lexus trenutno radi na par novih ili osveženih proizvoda, uključujući LS (restilizacija), novu generaciju IS-a, pa i ulazni krosover baziran na Toyoti Yaris Cross. Ovo može izgledati kao dosta posla, ali novi CEO Toyote Motor North America, Ted Ogava, priznao je da japanska marka treba da optimizuje ritam lansiranja novih proizvoda.

„Nemam zabrinutosti u vezi s Toyotinim portfoliom, ali u slučaju Lexusa, kadenca je problem“, izjavio je on. „Za ovu godinu, LC kabriolet je novitet. U smislu profita, to je možda OK, ali Lexusovi prodavci žele da vide više proizvoda u skoro vreme.

Ogava je takođe spomenuo da je tržište luksuznih automobila u SAD oštro trenutno, jer mnogi brendovi se oslanjaju na agresivnu strategiju davanja popusta. Pored toga, nemačke marke imaju više proizvoda i mnogo brži ritam, tako da je proizvođaču iz specifične niše, kao što je Lexus, teže da privuče kupce. Da li bi stvari mogle da se poprave s novim proizvodima?

„Da, proizvodi i ritam, na drugom mestu to su konkurentni troškovi“, nastavio je Ogava. „Agresivni popusti koje daju nemački proizvođači imaju posebno snažan uticaj na tržište. Zato je potrebno da ga promenimo, što je veoma teško. Kupci se oslanjaju na kvalietet naših proizvoda, ali prodavci imaju problem s ritmom. Mogu ispraviti proizvode i kadencu, jer je ta moć u mojim rukama. Međutim, ne mogu kontrolisati tržište, tako da je to veoma teško i trenutno nemam pravi odgovor.“

Interesantna tema o kojoj je Ogava nakratko govorio tokom intervjua se ticala Toyotinog Land Cruisera, čija je sudbina nesigurna trenutno. On je potvrdio da prodavci Toyote žele ovo ime u ponudi, ali još uvek nije doneta finalna odluka.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments