1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini LB48H – veo će biti skinut u Frankfurtu
Lamborghini LB48H – veo će biti skinut u Frankfurtu
0

Lamborghini LB48H – veo će biti skinut u Frankfurtu

430
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji Lamborghinija se sigurno sećaju Asterion koncepta, baziranog na Huracanu, koji se poklonio publici na Salonu automobila u Ženevi 2014. Posedovao je tri elektromotora i 5,2-litarski V10, što je u zbiru obezbeđivalo 910 konja.

Lamborghini Asterion koncept

Lamborghini je pojasnio stvari kada je saopštio da budućnost marke podrazumeva hibridizaciju, kako V10 motora, tako i onog V12, u moćnom Aventadoru. Međutim, niko nije siguran kada će ta budućnost stići. Glasine kažu da bi to moglo da se desi na ovogodišnjem automobilskom bijenaleu u Frankfurtu.

Aventador treba da bude zamenjen 2020. , a nasledniku još uvek nije određen naziv. Ono što je interesantno je da njegova prethodnica stiže u vidu „hibridnog superautomobila“ ograničene serije, s cenovnom etiketom od preko 2 miliona evra.

Potencijalni kupci su dobili uvid u novi model prošle godine, ali će ovo biti prvi put da automobil, kodnog imena LB48H, bude predstavljen javno.

Uzimajući u obzir da je Aventador na scenu stupio u februaru 2011., dok je Aventador S ušao u proizvodnju 2017., vreme je da se priprema teren za dolazak naslednika, čija će prethodnica stići u vidu specijalne edicije.

Ukoliko Lambo izvuče 1.000 ks iz hibridizovanog V12, ekskluzivni model bi se stavio naspram Ferrari SF90 Stradalea. Međutim, problem je u tome što je cena SF90 Stradalea od 1,2 miliona evra, značajno manja od procenjene cene LB48H.

Zatim treba spomenuti i Terzo Millennio koncept, a mnogi se nnadaju da će LB48H biti inspirisan upravo njime.

AutoRepublika

 

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments