1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kako bi izgledao novi Ford Fiesta?
Kako bi izgledao novi Ford Fiesta?
1

Kako bi izgledao novi Ford Fiesta?

1.90K
1
Podelite sa prijateljima:

Istorija subkompaktnog hečbeka počela je 1976. godine, kada se pojavila prva generacija modela. Automobil je se proizvodio u različitim zemljama, uključujući Nemačku, Veliku Britaniju, Španiju, Brazil i Rusiju. Automobil je bio skoro uvek tražen, a od 2009. do 2015. bio je drugi najprodavaniji model u Evropi, odmah posle lidera na tržištu, Volkswagena Golfa.

Međutim, poslednjih godina njegova popularnost je počela da bledi, a od 2020. nije više među deset najprodavanijih modela. Ovo je bio jedan od razloga za Fordovu prošlogodišnju odluku da se proizvodnja Fieste okonča, a model neće dobiti direktnog naslednika (Ford će se fokusirati na prelazak na proizvodnju potpuno električnih automobila). Kolege iz kolesa.ru je zanimalo kako bi mogla da izgleda nova generacija hečbeka.

Automobil predstavljen na renderima napravljen je u stilu najnovijih inovacija kompanije. Dobio je široku rešetku i prednju optiku na dva sprata: LED dnevna svetla za vožnju nalaze se na vrhu, a malo niže, glavni svetlosni blokovi su ugrađeni u branik. Automobil je prikazan kako u obliku običnog hečbeka, tako i u proterenskoj verziji Active sa plastičnim oblogama na lukovima i pragovima (imala ga je i Fiesta poslednje generacije).

Sa strane, jedan od najzanimljivijih elemenata su kvake na vratima, kao na novom Mondeu. U istom stilu izrađeni su bočni retrovizori sa crnim kućištima i držačima u boji karoserije, kao i kontrastni crni krov. Zadnji kraj automobila je dobio nova svetla i branik sa kontrastnim crnim umetkom.

Fiestino mesto na proizvodnoj traci zauzeće potpuno električni krosover Ford Explorer, koji je premijerno predstavljen u martu ove godine. Biće u ponudi sa tri opcije elektrike: osnovna sa jednim elektromotorom smeštenim na zadnjoj osovini sa 170 KS, druga verzija ima 286 KS, a najjača verzija dolazi sa dva elektromotora i snagom od 340 KS. Autonomija se može kretati od 350 do 540 km, u zavisnosti od modifikacije.

AutoRepublika

(1896)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Opadanje popularnosti Fieste uzrokovano je zasicenjem publike njenim dizajnom – od 2008 godine do danas osnovna forma Fieste nije menjana, to je punih 15 godina!!! Fiesta je mali auto sa zivahnim, sportskim duhom i njen karakter trebalo je dalje izgradjivati u tom smeru, bez obzira da li ce biti gorivni ili e-pogon! No, americki menadzeri odlucili su da sahrane ovaj model, sto licno smatram notornom gluposcu!

Ruski „kreator“ potonuo je u opsti trend i predstavio nam svoju viziju Fieste u obliku SUVa. Postaje vec dosadno, zar ne?