1. Home
  2. Prezentacije
  3. Promovisan automobil lišen ikakve agresivnosti
Promovisan automobil lišen ikakve agresivnosti
4

Promovisan automobil lišen ikakve agresivnosti

4.01K
4
Podelite sa prijateljima:

Zajednički poduhvat oformljen u Kini, nazvan SAIC-GM-Wuling je tokom prethodnih nekoliko meseci lansirao nekoliko terenskih vozila upečatljivog stila. Tu mislimo na hečbek Wuling Bingo i na monovolumen zvani Baojun Yunduo, kao i na fensi mikroautomobil Baojun Yep. Sada im se pridružuje još jedan neobičan model. Zove se Wuling Nebula i pripada klasi SUV-ova.

Konstruisan je tako da odudara od mode koja promoviše siledžijstvo i agresiju, pa je tako namerno eskivirana oštrina linija. Osnovna ideja se tiče promocije komfora, kako u vožnji, tako i u vizuelnom nastupu.

Tečne linije i meki oblici s uspehom skrivaju prave gabarite automobila. Wuling Nebula ni na koji način nije mališa, već je po dimenzijama uporediv sa Hondom CR-V-om ili Toyotom RAV4-om. Dug je 4.610 milimetara, širok je 1.810 mm, dok je visok 1.670 mm.

Između osovina se nalazi 2.700 mm, dok standardno ugrađeni točkovi uključuju naplatke prečnika 17 cola. Ukupno je 171 LED dioda ugrađena u masku hladnjaka, a ovaj matriks može da priredi kompletan šou program posmatračima na parkingu i u saobraćaju. Celokupna rasveta na njuški vozila integriše 292 LED lampe.

Putnička kabina s pet mesta za sedenje takođe poseduje neka atipična rešenja. Na primer, postoje kvake koje bi trebalo povući na gore, ukoliko se želi napolje, a tu su i specifično obrađeni paneli s unutrašnje strane vrata. Instrumentacioni klaster poseduje ekran u boji dijagonale od sedam cola, i brojčanike u uglovima. Multimedijalni sistem se oslanja na ekran dijagonale 10,25 inča i sa sopstvenim operativnim softverom po imenu Ling OS.

Navedeno je da su sedišta izrađena na način da budu izuzetno komformna, sa dodatnim mekim slojem. Od opreme bi se moglo tražiti da budu elektropokretana, a predviđen je i sistem kamera za pun prikaz zbivanja oko vozila,  panoramski krovni otvor s kliznom sekcijom i tempomatom. Međutim, uređaj za klimatizaciju ne bi bio automatizovan.

Wuling Nebula bi trebalo da bude veoma ekonomičan automobil. Opremljen je 136 konjskih snaga moćnim hibridnim pogonskim sklop. Integriše dvolitarski atmosferski benzinski agregat sa 125 „konjića“ i elektromotor. Tip  menjača nije naveden još uvek, ali kineski mediji prenose da će transmisija biti tipa elektromehaničkog CVT-a.

Pogonska osovina je napred, dok je na zadnjem kraju implementirana polukruta osovina.

Trakciona baterija je skromna, dok dopuna iz spoljnog izvora nije omogućena. Deklarisana potrošnja goriva iznosi 5,5 litara na 100 prevaljenih kilometara. Ali, vozna dinamika i nije neka: SUV neto težine 1.565 kilograma može da dobaci samo do 135 km/h.

Wuling Nebula će nastupiti pred zemljacima negde tokom septembra, ali obećane cene su veoma atraktivne, iako nisu obelodanjene u ovom trenutku.

AutoRepublika

(4011)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Auto koncipiran za udobnost, dizajn smiren, bez vizuelnih akcenata dinamike – sve je to OK, dobar deo publike prihvatice ovaj koncept. Ipak – 136 konja i samo 135 km/h brzina?!

Dizajn – uglavnom je sve u redu, osim:

– gornja svetleca traka (poziciono, migavac) lici na dugacku kobasicu, nije bas neka lepota!

– Donji otvori za vazduh sa svojom coskastom formom bukvalno izlaze iz osnovne povrsine prednjeg dela koja je naglaseno zaobljena! Cemu ova diskrapancija! Kao da ih je radio neki drugi dizajner koji nije prihvatio koncept onog prvog! 🙂

s mile

Ne znam kako je kod vas, ali ovde je sve više kamera u gradovima, van gradova, tako da ovih 135ks i 136max kmh… ne vidim kao problem.

BB

Trenutno vozim 100 ks, i guram ga na tempomat do 130 km/h, i nigdje ne kasnim. Malo smo svi postali neke pekmeze, aristokrati u malom… A to su nađ smisleno uvalili, da plaćamo ono što nam ne treba…

Matija

OK, momci, stos je u tome da u Nemackoj ne postoji generalno ogranicenje brzine. Gde god mi se ukaze prilika vozim brze, tako je zabavnije i koncetracija je bolja!