1. Home
  2. Prezentacije
  3. Taze luksuzna marka Yangwang prikazala dve posebne modifikacije u Pekingu
Taze luksuzna marka Yangwang prikazala dve posebne modifikacije u Pekingu

Taze luksuzna marka Yangwang prikazala dve posebne modifikacije u Pekingu

121
2
Podelite sa prijateljima:

Mladi luksuzni brend Yangwang, inače u vlasništvu ByD-a, nastavlja da širi liniju modela u ponudi. Tako na Salonu automobila u Pekingu, predstavlja ranije najavljenu tvrdokornu, terensku verziju hibridnog SUV-a s oznakom U8, a koji će se prodavati s natpisom Master Edition, a tu je i veliki i veoma moćni električni sedan Yangwang U7, a koji se premijerno pojavljuje uživo.

BYD je lansirao luksuzni brend Yangwang u novembru 2022. godine i to ime, prevedeno sa romanizovanog kineskog na srpski, znači „pogledaj gore“ i naglašava najviši status Yangwanga u hijerarhiji BYD-ovog sazvežđa brendova. Prvi model Yangwanga je bio veliki SUV U8. Ušao je na tržište prošle jeseni i prilično se dobro prodaje, posebno s obzirom na drakonsku cenu od 1.098.000 kineskih juana (144,5 hiljada evra u prevodu po trenutnom kursu). Prema podacima Kineske asocijacije proizvođača automobila (CAAM), u Kini je prodato 3522 primerka ovog modela tokom prvog tromesečja 2024. godine.

Verzija Yangwanga U8, konstruisana za upotrebu na teškom terenu, je bila najavljena prošle godine, i to tokom premijere ovog modela. Zato je sada na Salonu automobila u Pekingu prikazana uživo i puštena u prodaju po istoj ceni od pomenutih 144 i nešto hiljada evra, baš kao i ona po kojoj se nutka i standardna verzija. .

Karakteristike modifikacije Off-road Master Edition-a uključuju posebnu opremu, takozvani snorkel iliti disalicu, a koja omogućava povećanje dubine gaza sa 1.000 na 1.400 milimetara, gume „kramponke“ na felnama od 20 inča (standardna verzija ima 22-inčne), dodatni krovni nosač, opcioni izviđački kvadrokopter za pregled terena, satelitske komunikacione sisteme i sistem koji unapređuje noćno osmatranje. Oprema je malo pojednostavljena u odnosu na standardnu verziju: na primer, nema panoramskog krovnog otvora, monitora za putnike pozadi i nekih drumskih elektronskih asistenata.

Pogonska jedinica Yangwanga U8-a Off-road Master Edition je standardna. U pitanju je plug-in hibrid, ali onaj gde elektromotor igra glavnu ulogu kod pokretanja vozila. Zato turbobenzinski dvolitarski motor sa 272 konjske snage nije mehanički povezan sa točkovima, već radi u generatorskom režimu i puni bateriju kapaciteta 49,05 kWh, a koja daje život za četiri trakciona motora (po jedan za svaki točak.

Njihova maksimalna zbirna snaga je na nivou od 1.197 KS i 1280 Nm. Zbog zloćudnijih guma, Yangwang U8 Off-road Master Edition ima kraći domet u odnosu na standardnu verziju: električni domet je smanjen sa 180 na 120 kilometara, mereno pravilima koja su opisana u protokolu CLTC, a u hibridnom režimu se domet smanjio sa 1.000 na 780 km. Kapacitet rezervoara za gorivo je 75 litara. Vreme ubrzanja iz mesta do 100 km/h je produženo sa 3,6 na 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina smanjena sa 200 na 190 km/h.

Ukupna dužina SUV-a po imenu Yangwang U8 Off-road Master Edition je na nivou od 5.325 milimetara, širina je 2.095 mm, visina je 1.940 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 3.050 mm. Najmanji razmak podvozja automobila od tla u standardnoj poziciji podesivog vazdušnog ogibljenja je čak 285 mm, prilazni ugao je 37,5 stepeni, ugao odlaska je 38 stepeni, ugao na rampi je 26,5 stepeni. Masa praznog vozila iznosi impozantnih 3.490 kg, dok je dozvoljena težina vučene prikolice dve i po tone.

Drugi model Yangwang je bio četvoromotorni električni superautomobil U9 sa 1.306 KS, koji je krenuo u prodaju u februaru, a treći u asortimanu će biti velika limuzina po imenu U7. Taj adut stiže sa pogonom pozajmljenim od superautomobila. Prvi javni prikaz Yangwanga U7-a je održan na Salonu automobila u Pekingu, ali njegova puna premijera tek predstoji, i biće upriličena kasnije dok je na izložbi limuzina bila izložena iza ograde sa zatvorenim vratima i sa intenzivno zatamnjenim prozorskim staklima. Još uvek nije omogućeno da se zaviri u unutrašnjost tog vozila.

Pošto se Yangwang U7 već pojavio u elektronskoj bazi podataka kineskog Ministarstva privrede, neke od tehničkih karakteristika vozila su već poznate. Tako znamo da je ukupna dužina na nviou od 5.265 milimetara, širina je 1.998 mm, dok je visina 1.517 mm. Između osovina se nalazi rastojanje od 3.160 mm. Koeficijent aerodinamičkog otpora (Cx) karoserije je samo 0,195. Težina praznog vozila iznosi 3.095 kg.

Sedan je od superautomobila Yangwanga U9-a, pozajmio, ne samo četvoromotorni pogonski sklop s maksimalnom ukupnom snagom od 1.306 „konjića“ i 1.680 Nm obrtnog momenta, ali i sistem aktivnog elektrohidrauličnog oslanjanja. Potpuno napunjena baterija kapaciteta 135,5 kWh bi trebalo da bude dovoljna za približno 800 kilometara vožnje u ciklusu CLTC-u. Ostali detalji će biti obznanjeni nakon premijere. Yangwang U7 bi trebalo da se pojavi na tržištu već tokom ove godine.

AutoRepublika

(121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kako mladi brend Yangwang kreira ovako zrele modele? Pa, naravno, kada mu je BYD tata! 🙂 Moju paznju privukao je ovaj mocni terenac pod imenim „U8“, sa atributom „Off-Road Master Edition“. Sve njegove karakteristike, geometrijska prohodnost i tehnika, govore da je on zaista spreman za izlazak na teske terene. Ako je to bio cilj, onda bi optimalno resenje bilo primena portalnih osovina sa nezavisnim vodjenjem. Razlog: sa obicnim osovinama kod kojih poluvratla idu u centar tocka, pri podizanju karoserije na vazdusnim oprugama donje vodjice dobijaju kosi polozaj tako da njihov krajnji deo prema tocku ostaje nisko pri tlu. Tako dobijeni… Pročitaj više »

Izmenjeno 12 dana pre od strane Matija
MRN

„… u hibridnom režimu se domet smanjio sa 1.000 na 780 km. Kapacitet rezervoara za gorivo je 75 litara. Vreme ubrzanja iz mesta do 100 km/h je produženo sa 3,6 na 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina smanjena sa 200 na 190 km/h. Ukupna dužina … 5.325 milimetara …Masa praznog vozila iznosi impozantnih 3.490 kg“

Ekološki, nema šta. Spasimo planetu Zemlju.