1. Home
  2. Prezentacije
  3. Citroen C3 Aircross se doterao
Citroen C3 Aircross se doterao
1

Citroen C3 Aircross se doterao

328
1
Podelite sa prijateljima:

Debi kompaktnog SUV-a rogobatnog imena je upriličen pre otprilike tri i po godine, ali za tih četrdesetak meseci, mališan nije uspeo da se nametne kao neki preterano popularan model u Evropi. Renault Captur i Volkswagen T-Roc su očarali otprilike po dvostruko više duša od odignutog Citroenčića.

Povrh toga, tražnja za krosoverom C3 Aircross je u stabilnom i bržem padu nego što je to slučaj s rivalima pa se restilizacija činila kao nužna i logična. Ipak, pitanje je hoće li uopšte pomoći.

Restilizovani Citroen C3 Aircross je najlakše prepoznati po izmenjenom stilu njuške šarmantnog vozila. Naime, ona je sada postala još neobičnija nego što je to bio slučaj ranije. Zanimljivo je to što su dizajneri uspeli da utisnu slovo „X“ na još upečatljiviji način nego ranije kroz izgled rešetke hladnjaka i rasvete.

Istovremeno, bokovi i zadnji kraj krosovera su ostali netaknuti, iako je branik nazad dobio presvlaku u vidu tri zaštitna sloja plastike, na koji način se oponašaju sekcije čuvenog Airbump, Na verzijama pre zatezanja bora zadnje branike su krasila tri slično dizajnirana usisnika za vazduh kojih više nema.

Zbog novog prednjeg branika, C3 Aircross je porastao u dužinu za 6 milimetara, ali je i dalje kompaktan (4.160 mm od nosa do kraja repa). Nije bilo promene gabaritnih odrednica u ostalim smerovima.

Kompanija je objavila da je proširena paleta naplataka koje će kupci biti na izboru, dok je njihov prečnik alternativno 16 ili 17 cola. Pride, inovirana je i paleta boja za karoseriju. Unapređenja u kabinu se svode na uvođenje novih sedišta koja koriste tehnologiju naprednog komfora (Advanced Comfort), a i ekran informativno-zabavnog sistema je sada devet inča po dijagonali, za razliku od nekadašnjih sedam inča.

Uz to, treba reći da nudi podršku za Apple CarPlay i Android Auto interfejs. Dostupna je i opcija bežične dopune mobilnih telefona, a kupcima je na volju ponuđen i širi izbor tipova završnih obrada, što sve zajedno daje novi ton boravku u putničkoj kabini.

Paleta dostupnih pogonskih sklopa nije trpela promene. Još uvek je tu turbobenzinska jedinica PureTech 1.2. Ona može isporučivati 110 konjskih snaga i 205 Nm najvišeg obrtnog momenta, ali te brojke (uz doplatu) mogu biti i 130 ks i 230 Nm. Dizele predstavlja turbo blok BlueHDi 1.5, a i njega je moguće dobiti sa 110 konjskih snaga i 250 Nm obrtnog momenta kada je „mašina“ u zenitu, ali i u skupljoj (i starijoj) modifikaciji sa 120 ks i 300 Nm.

Bazični 110 „grla“ snažni motori sarađuju sa šestostepenim ručnim menjačem, dok su starije varijante dostupne i sa automatikom koji broji isti broj „brzina“. Kupci nemaju dileme oko toga da li da naruče izvođenje s pogonom na točkove prednje ili obe osovine, s obzirom na činjenicu da se poželjnije rešenje ni ne nudi na ovom modelu. Zato je tu opcini sistem Grip Control koji pomaže kada stvari na drumu postanu previše skliske.

Evropska prodaja restilizovanog krosovera počinje u junu, a bliže tom trenutku ćemo saznati i koliko evra će nam biti potrebno za kupovinu modernizovanog takmaca na štiklama iz Francuske.

Za kraj još jedna pikanterija za rubriku „Verovali ili ne“. Naime, pregledajući podatke o prodaji, videsmo da je tokom cele prošle godine, Citroen C3 Aircross isporučen na adrese svega 122 kupca u ogromnoj Ruskoj Federaciji… Žalosno.

AutoRepublika

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan Mitrović

Za koga mislite da je to tužno: za ogromnu Rusku Federaciju ili za Citroen?