1. Home
  2. Prezentacije
  3. Pikap kamionet Renault Duster Oroch uslikan pre premijere
Pikap kamionet Renault Duster Oroch uslikan pre premijere
2

Pikap kamionet Renault Duster Oroch uslikan pre premijere

3.16K
2
Podelite sa prijateljima:

Prizvodnja prve generacije krosovera s oznakama Dacije ili Renaulta, pod imenom Duster je već obustavljena i to važi za sve delove sveta. Ali, ipak je jedna modifikacija ostala u ponudi, a tu pričamo o pikap kamionet verziji koja se proizvodi u Brazilu od 2015. godine, i koja nosi naziv Renault Duster Oroch. Dodatno, kompanija ne žuri da predstavi sličan model zasnovan na Dusteru novije generacije, pa je brazilska divizja Renaulta izvela još jedan zahvat zatezanja bora postojećeg pikapa. 

Premijera noviteta još uvek nije upriličena, ali je serijska verzija već započela da se kotrlja s proizvodnih traka, pa se u jednoj od argentinskih luka našao i neki lik s fotografskim aparatom koji je uspeo da slika jedan od prvih restilizovanih primeraka Dustera Orocha.

Ranije su kolale glasine da će Oroch biti strateški izmenjen po sredini životnog ciklusa, ali su se te tvrdne pokazale malo preuveličanima. Sudeći po onom što se vidi na dve priložene slike, ispostavlja se da je modernizacija bila skromnog obima, pa je lako prepoznati Duster prve generacije, bez mogućnosti zabune. Novi pikap je dobio samo novo perje, pa su različiti odbojnici, maska hladnja, obrub lukova iznad točkova, krovni nosači. Pride, deluje da su i prekrivne plastike na zadnjim signalnim grupama sada providne.

Nažalost, onaj delija s foto-aparatom u argentinskoj luci nije uhvatio nijedan kadar u kom bi se našli detalji iz putničke kabine, ali bi udarna novina u ovom delu vozila, trebalo da se tiče implementacije modernijeg multimedijalnog kompleksa.

Prema preliminarnim informacijama, u ponudi će se naći i sistem za stabilizaciju vozila. Konstrukor namerava da zadrži uvodni motor zapremine 1,6 litara sa 120 konjskih snaga. Međutim, umesto dvolitarskog atmosferca, Renault se opredelio da u osveženi Duster Oroch umetne sada već poznati turbo motor prepoznatljiv po skraćenici 1.3 TCe. Ne tako davno je ova jedinica počela da služi i u drugoj generaciji brazilskog Duster, a takva verzija je na lokalnom tržištu podešena da odbaci 170 konjskih snaga.

Renault Duster Oroch iz 2013. godine

Pikap Duster Oroch je do ovog trenutka bio dostupan isključivo Latinoamerikancima, ali se ovde stvari menjaju s modernizacijom lakog komercijalnog vozila. Naime, broj tržišta na kojima će se Duster sa sandukom nuditi će biti proširen, a radovaće mu se Afrikanci.

Kako bilo, preciznije informacije ćemo saznati veoma brzo, na zvaničnoj premijeri. S obzirom na predstavljene slike, ta svečanost će uslediti veoma brzo.

AutoRepublika

(3163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

1,3 TCe sa 170 ks? Šta ti je svet savremene Dacie …
Još da ga upare sa 7-stepenim EDC i mogli bi slobodno da odmah ugase brend Renault kao suvišan.

Iznogud Časni

Odvratnih li farova, gadnog li auta. Puj