1. Home
  2. Vesti
  3. Čekajući Volkswagen Tiguan…
Čekajući Volkswagen Tiguan…
0

Čekajući Volkswagen Tiguan…

6.14K
0
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija Volkswagena Tiguana predstavlja jedan od najvažnijih modela brenda iz Volfzburga koji bi trebalo da bude lansiran u drugom polugođu ove godine. Uspešan kompaktni SUV je već formalno najavljen, videli smo i prve fotografije istog snimljene u Ljubljani, i sada izvesno znamo da nas od debija dele dani. Novajlija će doneti svašta nešto novo, a u izloge će 2024. godine. Hajde da predstavimo ono što se već sada zna o Tiguanu.

Nemačka marka će novi SUV predstaviti na Salonu automobila u Minhen. Biće to treća generacija Tiguana koja će stići u različitim mehaničkim verzijama i paketima opreme. Svakako da će novina biti pregršt.

Nakon preuranjenog obelodanjivanja dizajna u uputstvu za upotrebu vozila, ovaj novi uvid bliže pojašnjava model koji ćete naći u distributivnim centrima početkom sledeće godine, otkrivajući stil koji se krije ispod kamuflaže kojom je najavljen pre nekoliko meseci. Ova rekreacija pokazuje najosnovniji aspekt novog Volkswagenovog Tiguana za 2024. godinu, gde je osnovna premisa u vidu modernizma. Najtanji prednji farovi će moći da imaju svetlosnu traku koja prelazi novi dekorativni element koji zauzima gornju sekciju rešetku hladnjaka, uz snažan uticaj stilskih rešenja viđenih na Touaregu i ID.4-u.

Bočni oblik je takođe nov, sada sa dinamičnim linijama koje počinju od prednjih i zadnjih svetlosnih grupacija, završavaju se u visini vrata. Zadnji deo takođe privlači pažnju, sa novim stop svetlima koja su sada kontinuirana, proširena poprečno preko poklopca prtljažnika i sa sugestivnijim osvetljenjem, rasvetom. Volkswagen je isforsirao karakter novog Tiguana, sada sa crvenim filamentom integrisanim u branik, temeljnijim sistemom za prečišćavanje izduvnih gasova, opraštajući se od lažnih završetaka sistema za odvod isparenja.

Unutrašnjost je takođe u potpunosti vidljiva i, kao i eksterijer, nema ni jednog detalja koji nas podseća na model koji je trenutno, ali ne još zadugo, u prodaji. Tiguan je obnovljen sa svim sastojcima kako bi bio lider na tržištu SUV-ova, koje je inače s obimnom konkurencijom. Zbog toga ima čistiju kontrolnu tablu koju zauzimaju dva velika digitalna ekrana, naglašavajući 15-inčni multimedijalni sistem. Treći po redu u istoriji Tiguan je prostraniji i tehnološki napredniji, čak i sa prikazom na biraču režima vožnje u tunelu menjača.

Ono što se neće preterano promeniti je asortiman motora novog Tiguana. Volkswagen će nastaviti da nudi istu ponudu benzinskih i dizel motora pored nekoliko plug-in hibridnih verzija s indeksom „eHibrid“, iako je elektrifikacija dostigla novi nivo.

Benzinski agregati će biti proizvedeni kao laki hibridi (48V), dok će se kod PHEV-a predstaviti novi pogonski set sa više snage i sposobnijom baterijom, nudeći do 100 kilometara autonomije, sve sa sedmobrzinskim automatskim menjačem tipa DSG i sistemom prenosa snage na sva četiri kraja karoserije (4MOTION).

AutoRepublika

(6137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments