1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Honda i zvanično objavila zatvaranje fabrike u Svindonu 2021.
Honda i zvanično objavila zatvaranje fabrike u Svindonu 2021.
1

Honda i zvanično objavila zatvaranje fabrike u Svindonu 2021.

238
1
Podelite sa prijateljima:

Takođe 2021., biće stopirana proizvodnja Civic sedana u Turskoj.

Honda je i zvanično objavila, kako smo najavili juče, da će zatvoriti fabriku u Svindonu, što će dovesti do gubitka 3.500 radnih mesta. Vrata fabrike u kojoj se proizvodi Civic hedžbek, biće zatvorena 2021., što koincidira s krajem životnog ciklusa aktuelne generacije ovog popularnog modela.

Ono što je pomalo iznenađujuće je da ovaj potez nije posledica „Bregzita“, već „promena u globalnoj automobilskoj industriji, bez presedana“, što je nagnalno Hondu da revidira svoju globalnu proizvodnu mrežu. Bar se tako kaže u oficijelnom saopštenju.

Kako se japanska marka sve više posvećuje elektrifikaciji, ona ujedno želi da se fokusira na proizvodne aktivnosti u regionima u kojima očekuje visok obim proizvodnje. Velika Britanija se ne uklapa u to viđenje.

Džastin Tomlinson, lokalni zakonodavac, koji je glasao za „Bregzit“ 2016., izjavio je za Rojters da „je to refleksija globalnog tržišta“.

„Oni teže konsolidaciji proizvodnje u Japanu“, rekao je on.

Honda Civic i Type R performantna varijanta, proizvode se u fabrici u južnoj Engleskoj. Evropski Civic se solidno prodavao prošle godine, ostvarivši rast od šest odsto (42.308).

U ovoj fabrici su se prethodno proizvodili Accord, Jazz i CR-V, SUV čija je proizvodnja stopirana prošle godine u ovoj fabrici.

Pored zatvaranja fabrike u Svindonu, Hondin globalni plan uključuje i Civic sedan, koji se proizvodi u Turskoj trenutno, i čija prozvodnja će takođe biti stopirana 2021.

AutoRepublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Куда даље ?