1. Home
  2. Vesti
  3. Nepoznata italijanska marka u Španiji nadmašila Alfu Romeo, Hondu i Suzuki
Nepoznata italijanska marka u Španiji nadmašila Alfu Romeo, Hondu i Suzuki
11

Nepoznata italijanska marka u Španiji nadmašila Alfu Romeo, Hondu i Suzuki

25.29K
11
Podelite sa prijateljima:

Mlada (i nepoznata) italijanska marka automobila DR Automobiles prešla je put od simbolične uloge u Španiji do prevlasti nad renomiranim firmama kao što su Alfa Romeo, Honda, Suzuki i Mitsubishi. Sve se to odigralo u kratkom vremenskom periodu i sa ponudom proizvoda zasnovanom uglavnom na SUV-ovima sa tehnologijom „bifuel“  (dvogorivna vozila) kako bi se kao gorivo mogao koristiti TNG (tečni naftni gas).

Poslednjih meseci na relevantan način se istakao model iz široke palete ove marke. DR 4.0 je koncentrisao najveći deo prodaje koje je kompanija ostvarila na španskom tržištu. Štaviše, njegove prodajne brojke su premašile one koje su dobili, između ostalog, Opel Grandland i Mazda CX-30. Sada, na kraju prvog kvartala 2023. godine, italijanski brend je dao gas.

Tokom marta 2023. godine, prodaja marke DR Automobiles dostigla je 785 jedinica. Praktično su svi registrovani primerci marke u stvari bili pomenuti kompaktni SUV. DR 4.0 se prodao u 784 primeraka dok je DR 6.0 prodat u samo jednom primerku.

Sve ovo je omogućilo DR Automobilesu da uđe u Top 25 najprodavanijih marki automobila u Španiji. Pored pomenutih firmi, prestigao je i Land Rover, Lynk & Co, Ssang Yong i Subaru. Italijanska kompanija postavlja temelje za budućnost na španskom tržištu.

Kada su u pitanju kumulativne cifre prodaje, DR Automobiles je prvi kvartal 2023. završio sa ukupno 1.407 jedinica. Ova količina novih registrovanih automobila stavlja italijansku firmu na 26. mesto u rangiranju najpopularnijih marki automobila i ponovo ispred Lexusa, Mitsubishija i Alfe Romea, između ostalih.

Planovi proširenja DR Automobilesa podrazumevaju potpuno obnavljanje ponude proizvoda svog jeftinog brenda EVO, koji već posluje na španskom tržištu. Pored toga, i ako sve bude po planu, pre nego kasnije, DR Automobiles će dovesti i druge nedavno stvorene brendove u Španiju – ICKX i Sportecquipe. Prvi je specijalizovan za vozila sa pogoom 4×4 dok drugi prodaje (trenutno samo u Italiji) pristupačna vozila sportskog dizajna.

AutoRepublika

(25290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Estetski meni dopadljiv, izgleda i Špancima…
Prilično iznenađujuća vijest, čak toliko da sam morao da skrolujem do vrha da provjerim datum 😉😂

Ono što fali jeste objašnjenje oko tehnike i vladničke strukture „italijanske“ marke… Nisam istraživao ali vjerujem da se u Evropi ne može ovako tiho ali i značajno konstruisati ovakvo vozilo… Dakle ili Kinezi ili Indijci (ranije je bilo nekih varijanti pikapova Gonou sa Fiazovim motorom).

Ne sumnjam da će Matija dopuniti članak (a i e-mail 😉)

Za naše prilike mogu da ga zovu Nušić 😜

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB
BB

Evo ga https://www.drautomobiles.com/en/modello/4-0/

Cherry… Mogli su ga nazvati Cilegia 🍒
Uglavnom na stranici imaju i cijene. Prodaja u Italiji, Španiji i Bugarskoj. Vidim na sajmu da Cherry ulazi i u Srbiju (ali pod svojim imenom)

Matija

Vrlo realna predpostavka! 🙂 Bilo bi dobro da Kinezi i kod nas osnuju jednu novu firmu!

Soomruck
moron

Ne pamtim neke ranije tekstove na netu ( pa ni na AR ) na temu ovog brenda.
Vidim da DR 4.0 ima petostepeni menjač. Samo baš retki danas to još uvek nude. VW, ZS …

s mile

Sasvim solidno izgleda, ne šljašti kao neki kinezi, vidi se da su Itaijani imali dizajnerski deo. Prava mera 4,3m.

BB

A zove se 4.0 😜

Zoca

Prodavao se Italijanski cuveni magazin Gente Motori kod nas ..Secam se ove marke..DR je ranije prodavao i Saleen americki..Vise od 15 god.on prepakuje kineske automobile.Slicno kao juce spominjani Moskvic…

Izmenjeno 1 godina pre od strane Zoca
Alex

Oprostote nije neloznata,Dr Autonobile u italiji postoji vise od 20 godina,inace automobil se proizvodi u Kini,glavni distributer za Evropu se nalazi u italiji imaju sasvim pristojne cene,inace prodaju godisnje oko 50.000 automobla u Evropu,dakle ovo vazi za Srbiju da je ne poznat automobil,inace u italiji i te kako je dobro poznat Low Coast SUV.

s mile

atmosferski motor… tanko….

BB

Ima i turbaka a i većih i manjih modela, jedan i na struju (najmanji)…
A neko traži da nije turbo… Ima ljubitelja Mazde i ovdje 😉