1. Home
  2. Vesti
  3. Korejski industrijski gigant Sunbo investira u Lightyear
Korejski industrijski gigant Sunbo investira u Lightyear
5

Korejski industrijski gigant Sunbo investira u Lightyear

148
5
Podelite sa prijateljima:

Investiciona grana korejskog industrijskog giganta Sunbo uložila je 3,5 miliona evra u Lightyear, navodi se u saopštenju kompanije.

Investiciju je izvršio Sunbo Angel Partners i to se desilo krajem juna. Tog meseca, Sunbo je organizovao veliki sastanak na kome su startapi održali prezentacije. U neke od njih je uloženo. Prema Sunbou, Lightyear je „kompanija koja obećava“, kako je zaključeno nakon posete kompaniji u Holandiji.

Lightyear je bankrotirao ranije ove godine i ponovo je pokrenut. Kompanija sada traži investitore kako bi mogla da započne proizvodnju modela Lightyear 2.

Sunbo piše u saopštenju za štampu da zajedno sa Lightyearom istražuju koje komponente i delove bi mogli da im isporučuju.

Mi smo u više navrata pisali o dešavanjima u holandskom startapu; te tekstove možete potražiti u našoj arhivi.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Menadzeri Sumboa ocigledno nemaju mnogo iskustva sa svetom automobila. Lightyear je bankrotirao jer trziste nije u dovoljnoj meri pokazalo interesovanje za ovakav auto. Ovo je veliki auto, 5 x 2 metra, prekriven solarnim celijama, sto bi moglo da mu poveca radijus za 5-10%. To je sve sto ga izdvaja iz mase. Pre par meseci je startap firma Sono Motors iz Minhena konacno bankrotirala. Njihov koncept je bio isti, jedino je karoserija bila tipa miniven a ne limuzina.

BB

Nije on bankrotirao zbog tehnike već zbog cijene svojih proizvoda. Mislio je da će se kupci lijepiti ko mušice na us*an štap samo zato što ima solarne panele na sebi…

Možda Sumboo vidi šta treba promijeniti kod pristupa tržištu pa planira to primijeniti… ko zna…
ali vjerovatno ga i nisu puno platitili pa uzeli malo da se igraju 😉

Bungi

Koncept EV vozila koji nije dovoljno prezentovan kupcima, prije svega marketinški.Kupcima se mora objasniti zašto ovaj auto košta više nego ostali EV.?Zbog solarnih panela.Čemu oni služe.? Pune baterije pomoću energije sunca, bez potrebe za fiksnim punjačima.Šta ja dobijam kupovinom ovog EV u odnosu na ostale EV.? Plaćam višu cijenu u startu koja će mi se vremenom isplatiti zbog besplatnog punjenja baterija pomoću solarnih panela.

BB

Jedno pitanje redakciji: A zašto ste solarni auto na naslovnoj fotografiji stavili u hladovinu? 😀

da ga nije MRN testirao na Fruškaću? 😉