1. Home
  2. Prezentacije
  3. Koncept Infiniti QX Monograph kao najava novog QX-a
Koncept Infiniti QX Monograph kao najava novog QX-a
0

Koncept Infiniti QX Monograph kao najava novog QX-a

148
0
Podelite sa prijateljima:

Kada Infiniti predstavi izložbeni model sa sufiksom Monograph, to može značiti samo jedno. Pred nama je prethodnik budućeg serijskog automobila, dekorisan na način da privuče pažnju publike, čak i nekim ekscesnim detaljima karakterističnim samo za konceptna vozila. Primera radi, pe šest godina je upravo to bio slučaj s izložbenim vozilom nazvanim Infiniti QX80 Monograph, a koje je pevedeno u masovno proizveden četvorotočkaš, svega par meseci kasnije.

Ali, tada je to bila samo restilizovana verzija postojećeg SUV-a, dok sada gigantski Infiniti QX80 doživljava promene karakteristične za smenu pokolenja.

Koncept Infiniti QX Monograph poseduje školjku s novim proporcijama, različitim oblikom zastakljenih površina i više dinamičnom siluetom, iako u osnovi, „osmadesetica“ i dalje, uprkos svemu pobrojanom ostaje prepoznatljiva i verna sebi.

Tim koji je oko sebe okupio šef dizajnera Alfonso Albaisa je pripemio novu iteraciju korporativnog identiteta japanske premijum marke, ovaj put s dvodelnom rasvetom na njuški i matricom rešetke hladnjaka u obliku slova A.

Višestruke sekcije prednjih obrva i zadnje signalne grupe su stilizovane u obliku klavirskih tipki i upakovane su u kombinaciji s naplacima prečnika 24″. Koncept Monograph je takođe prvi automobil koji promoviše osveženi logotip Infinitija, o čemu smo izveštavali u junu.

Nasuprot trendu, grb je postao trodimenzionalni i pikazuje siluetu puta koji se povlači u daljinu ka horizontu. Pritom je pojačan produbljenim vrhom centralnog „konusa“, ​​a dodato je i osvetljenje unutrašnje konture.

Za sada je ovo, sve ono što su otprilike iz razvojnog tima želeli da podele s publikom. Unutrašnjost koncepta nije prikazana, tehničke specifikacije su nepoznate. Sve ovo će biti objavljeno već zajedno sa serijskim automobilom. Infiniti QX80 treće generacije bi trebalo bi da ugleda svetlost dana za oko šest meseci. A, prema preliminarnim informacijama, umesto atmosferskog motora tipa V8, posedovaće V6 turbobenzinski motor.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments