1. Home
  2. Prezentacije
  3. Polu-predstavljen novi proizvod BMW i4
Polu-predstavljen novi proizvod BMW i4
0

Polu-predstavljen novi proizvod BMW i4

222
0
Podelite sa prijateljima:

Dok se baterijski krosover BMW iX nalazi u fazi neposredno pred pokretanje masovne proizvodnje, tom trenutku se polako približava i sledeći bavarski elektromobil. U pitanju je liftbek s petoro vrata BMW i4, koji je u formi konceptualnog vozila prikazan pre oko godinu dana.

Danas je proizvođač iskoristio priliku i događaj posvećen objavi finansijskih rezulatata kompanije BMW za prošlu godinu, i jednovremeno je objavio prve fotografije serijske verzije noviteta koji možemo očekivati u izložbeno-prodajnim salonima pre nego što obeležimo dolazak nove godine.

Ono što je vidljivo već na prvi pogled jeste to da je BMW i4 ništa drugo do električni blizanac Serije 4 koja takođe u svojoj mini paleti nudi verziju s petoro vrata bez okvira za prozorska stakla. Ta alternacija „Četvorke“ nosi indeks Gran Coupe.

Danas vidimo baterijski liftbek koji je približno 4,7 metara dugi i koji očito nasleđuje elementarni stilski kod konvencionalnog originala, uključujući tu i najmarkantnije obeležje SUS blizanca, pri čemu jasno mislimo na uspravne i hipertrofirane rešetke hladanjaka, pri čemu one ovde asociraju na utičnice.

Ono što električni varijetet poseduje, za razliku od konvencionalnog, jesu preoblikovani branici uz upotrebu plavi detalja koji bi trebalo da javnosti direktno ukažu na svu ekološku podobnost novog Bavarca.

Instalirane su i originalna 19-inčne felne, koje doduše usled truda inženjera nude znatno bolje aerodinamičke karakteristike od onih kod „obične 4-ke. Istim porivom vođen, konstruktor je osmislio ručke za otvaranje vrata koje se nakon upotrebe uvlače do nivoa ostatka karoserije.

Pomalo kaišarski, BMW nije objavio nikakve fotografije enterijera, niti je izašao u javnost s tehničkim specifikacijama. Jedino što je rečeno je to da će BMW i4 među kupce u nekoliko izdanja. Očekujemo liftbek sa sledećim dopunskim oznakama: eDrive35, eDrive40 i M50. Prva dva će posedovati samo zadnje točkove kao pogonske, za razliku izdanja M50.

Najsnažnija modifikacija će biti ona poslednje navedena, to jest s atributima M Performance i takav novajlija će nuditi 530 konjskih snaga. U ovom izvođenju, i4 će doleteti do „stotke“ za oko četiri sekunde, što nam govori i koliko su (puno) zaista teške instalirane baterije. Verzija koja je osmišljena da ponudi najimpresivniju autonomiju, s jednim punjenjem baterijskog pakovanja će ponuditi 590 kilometara bezbrižne vožnje, prema WLTP protokolu.

Kompanija je obećala javnosti da će uskoro obezbediti dodatnu medijsku pažnju, tako što će ponovo „predstaviti“ BMW i4, to jest ono što nije danas.

Ali, evo da dodamo ono što sa velikim stepenom izvesnosti već znamo, a to je da će novi BMW i4, kao prvi čisto električni ali sportski automobil marke, u enterijeru premijerno ponuditi najsavremeniji multimedijalni sistem iDrive 8. Ono što prvo upada u oči, i to bukvalno, jest ekran osetljiv na dodir koji po dijagonali nudi 14,9 inča, dok će digitalni instrumentacioni klaster imati monitor dijagonale 12,3 inča.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments