1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan na ulicama Šangaja
Porsche Taycan na ulicama Šangaja
0

Porsche Taycan na ulicama Šangaja

213
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je prva tura trostruke demo vožnje (Triple Demo Run), koja će se takođe održati u Velikoj Britaniji i SAD.

Jedna od najvećih ambicija Porschea kada je Tycan u pitanju je da dokaže da je brži od Teslinih modela (održiva vožnja pri visokim brzinama). Ovoga puta je još brži bio čitalac, Žušan Guo, koji je na globalnu mrežu poslao fotografije budućeg električnog automobila ispred Peninsula Hotela u Šangaju, pre nego što je to Porsche uradio.

Taycan je vozio fabrički vozač, ali i Li Čao vozač u Porsche Carrera Cup Asia seriji i verovatno jedan od najboljih Porscheovih klijenata na najvećem svetskom tržištu. Čao je najverovatnije vozio prototip u Porsche Experience centru u Šangaju. Kompanija nije navela ništa o njegovoj  reputaciji kao vozača, već navodi drugo i treće mesto kao njegove najbolje rezultate. Pa dobro, Kinezi se realno još uvek nisu nešto afirmisali u auto-moto sportu.

Dakle, nastavak Porsche Triple Demo Runa  će se odigrati na Festivalu brzine u Gudvudu počev od 4. jula. S Markom Veberom na čelu tima, nedelju dana kasnije, Taycan će se naći u SAD, preciznije na poslednjoj trci Formula E šampionata. Vozač će biti Nil Jani, šampion WEC šampionata i pobednik 24 časa Le Mana 2016.

Uz oficijelnu premijeru zakazanu za IAA u Frankfurtu, Taycan obećava mnogo toga, ali ono što je najvažnije je električni sistem od 800 V, koji obezbeđuje da se baterija Porscheovog elektromobila puni mnogo brže u odnosu na konkurenciju, kao i manja masa, uspešno ostvarena zbog korišćenja tanjih kablova, dovoljnih za visok napon i malu jačinu struje.

Maksimalna brzina je projektovana na 250 km/h, dok sprint do 100 km/h iznosi 3,5 sekundi.

Novi Porsche ima još neke marketinške „kečeve u rukavu“, tako da će svaki od automobila imati različitu sliku na krovu, u odnosu na zemlju u kojoj se nalazi. Naravno, kineski primerak na poseduje sliku zmaja, dok još uvek nije poznato šta će se naći na modelima u Velikoj Britaniji i SAD. Lav i orao se nameću kao glavni kandidati.

AutoRepublika

 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments