1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serije 6 Gran Turismo zvanično upokojen
BMW Serije 6 Gran Turismo zvanično upokojen
1

BMW Serije 6 Gran Turismo zvanično upokojen

1.04K
1
Podelite sa prijateljima:

Model Bavaraca koji se nije baš istakao na tržištu, BMW Serije 6 GT je tiho okončao svoje postojanje. Tvorac je zvanično objavio prestanak proizvodnje. Portparolka kompanije iz Minhena, Lijana Drus je kontaktirala redakciju lista Motor1 i kazala je, podsetila je da su ostale varijacije na temu Serije 6 ustupile mesto modelima iz Serije 8, pa je red došao i na modifikaciju GT. Zanimljivo je to što je zvaničnica BMW-a povezala ukidanje pomenutog modela s lansiranjem nove Serije 5.

Inače, nesrećni model BMW Serije 6 Gran Turismo je lansiran 2017. godine, ali nije uspeo da se nametne ni u jednom trenutku. Uglavnom su ga pazarili da bi bio udoban prevoz hotelskih gostiju ili putnika na aerodromima, pa nije ni čudo što je povučen s tržišta.

BMW Serije 6 Gran Turismo je restilizovan 2021. godine i tom prilikom su svi pogonski sklopovi dobili neku formu elektrifikacije. U Evropi se Serija 6 nudila sa dvolitarskim i trolitarskim turbo motorima, ali bez performantnog predstavnika. Ugašeni model je nasledio Seriju 5 Gran Turismo.

O povlačenju liftbeka iz proizvodnje je pre zvanične potvrde iz BMW-a pisao i sajt BimmerToday, navodeći da pomenuti model neće biti deo ponude za 2024. godine.

Koliko je loše išla prodaja ove drumske krstarice može da posvedoči i podatak o isporuci tek 509 jedinica u toku 2o22. godine na matičnom tržištu, što je zaista skromna cifra, posebno imajući u vidu da se, u mehaničkom smislu blizanačka Serija 5, isporučivala u četvorocifrenim tiražima na matičnom tržištu. I to tokom samo jednog meseca. U prvoj polovini 223. godine, indeksirano je samo 237 isporuka upokojene Serije 6.

O tome šta budućnost donosi za neku novu Seriju 6 vreme će reći i još uvek nema zvaničnih informacija na tu temu. Da li će BMW slediti vođstvo Mercedes-Benza s nedavno lansiranim modelom CLE, tek ćemo da vidimo. Nije nemoguće da se iz prodaje povuku kupe i kabriolet verzije Serija 4 i 8 i da ponovo dobijemo neku novu Seriju 6.

Test ugašenog modela možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(1035)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Pokoj mu duši“.
Meni se dopadao 😊