1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda prikazala prve skice modela Slavia
Škoda prikazala prve skice modela Slavia
1

Škoda prikazala prve skice modela Slavia

1.78K
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka daje uvid u izgled budućeg sedana za indijsko tržište. 

Volkswagen grupa odredila je kao jedan od prioriteta za tekuću dekade proboj na indijskom podkontinentu, gde u prošlosti nisu imali mnogo uspeha. Za promenu situacije zadužena je Škoda koja je zvanično krenula u atak sa plasmanom modela Kushaq.

No, krajem novembra biće predstavljena Slavia, nova limuzina češke marke predviđena za indijske kupce. Do sada smo imali priliku videti nekolicinu špijunskih ali i promotivnih fotografija kamufliranog automobila, te je Škoda rešila da prikaže skice koje će bolje oslikati dizajn budućeg sedana.

Kao što je inače slučaj sa ovakvim dizajnerskim skicama, vozilo deluje dosta agresivnije, sa preuveličanim felnama, sve zarad ostavljanja snažnijeg utiska. Naravno, serijsko izdanje neće biti toliko „dramatično“.

Predstavljeni tizeri ukazuju nam da će anfas nadolazeće Slavije biti vrlo sličan onome koji smo imali prilike da vidimo na novoj Fabiji. Gotovo kao da je hečbek poslužio kao donor „lica“ za indijski automobil.

Što se tiče izgleda zadnjeg dela vozila, on je poprilično autentičan, bar kada je reč o Škodinim četvorotočkašima, jer ima onih koji vide sličnost sa modelima iz Audija. Ovde dominira dvodelna svetlosna grupacija koja se prostire i na vrata prtljažnika. Osim toga upečatljiv je i mali spojler, takođe na poklopcu gepeka.

Ono što već znamo je da će Slavia biti duga 4.541 mm, široka 1.752 mm, uz visinu od 1.487 mm. Međuosovinski razmak iznosiće 2.651 mm, te je jasno da ovde nema govora o nekakvom malom automobilu.

Škoda je potvrdila da će Slavia biti dostupna sa dva agregata i oba su benzinci. Uvodna pogonska jedinica je trocilindarski 1,0 TSI sa 115 ks, dok je snažniji motor četvorocilindraš 1,5 TSI koji dostavlja 150 ks.

Veruje se da će debi Škode Slavije biti upriličen krajem tekućeg meseca, a prodaja u Indiji bi trebalo da startuje početkom iduće godine.

AutoRepublika 

(1783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

pa bio neki dan na youtubu video sa onom indijkom koja testira slaviju, doduse auto pod kamuflazom narandzastom ali ono…