1. Home
  2. Vesti
  3. Toyotina prodaja narasla u prvom polugođu
Toyotina prodaja narasla u prvom polugođu
0

Toyotina prodaja narasla u prvom polugođu

375
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći proizvođač automobila iz Japana, kompanija Toyota Motor je uvećala obim isporuka novih vozila za 5,1%, što će reći da je ka kupcima (zapravo ka distributerima) otpremila 4,9 miliona četvorotočkaša. Konstruktor se ovadio usled bolje situacije s nabavkom poluprovodnika, a pogodovala je i jača tražnja na domaćem tržištu. Sve ovo je obelodanjeno na zvaničnom sajtu Toyote.

Ako ima onih koji nisu u toku, Toyota je najveći proizvođač automobila, ne samo u Japanu, već u celom svetu, i to mereno brojem prodatih vozila, i kao takva je ispred čak i nemačkog giganta uokvirenog u grupaciju Volkswagen.

Dakle, Toyotina prodaja je u Japanu narasla za frapantnih 33%, pa je to označilo realizaciju 878.215 jedinica. S druge strane skale, prodaja je opala u Sjedinjenim Državama, ali za samo 0,7%, što će reći da je samo za malo premašila kotu od milion isporuka. U Aziji, tužan trend s minusom od svega pola procenta. Prevedeno u apsolutne pokazatelje, to znači da je prodato oko milion i po četvorotočkaša, grubo rečeno.

Globalna realizacija je samo tokom juna uvećana za deset procenata pa je u tom mesecu isporučeno 898.947 vozila. Toyota se hvali kako je rast tražnje bio izražen u sektoru elektrifikovanih vozila i to na ključnim tržištima, poput američkog i evropskog. Poznato je da je ovaj proizvođač okasnio s elektrifikacijom, pa kada pominje električni pogon, po pravilu misli na hibride.

Analitičari su posmatrajući prodaju Toyote u Kini, zabeležila prvi mesečni pad tokom tromesečja, što se meri procentom od 12,8 na godišnjem nivou. U apsolutnim pokazateljima, to je 174.548 vozila. Od januara do juna Prodaja je u Kini, od prvog do šestog meseca, pala za 2,8%. Veliki nemački proizvođači automobila takođe se bore sa padom tražnje na ovom najvećem svetskom tržištu automobila.

Celokupna grupacija Toyota, a koja integriše i proizvođača sićušnih automobila, firmu Daihatsu, kao i konstruktora kamiona, kompaniju Hino Motors, realizovala je 5,42 miliona vozila tokom prvog polugodišta. Na drugom mestu je grupacija Volkswagen s značajnim zaostatkom. Oni su plasirali za oko milion vozila manje. Toyota je na taj način nadmašila konkurenciju, evo već četvrtu godinu u nizu, prenela je agencija Kjodo.

AutoRepublika

(375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments