1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Kineski Voyah Dream provučen kroz testove bezbednosti
Kineski Voyah Dream provučen kroz testove bezbednosti

Kineski Voyah Dream provučen kroz testove bezbednosti

1.90K
0
Podelite sa prijateljima:

Odmah da kažem, kineski minivan po imenu Voyah Dream se pokazao odlično na testovima bezbednosti koji su organizovani od strane tamošnjeg odeljenja NCAP-a. Program za bezbednosnu procenu vozila je nazvan C-NCAP i „sanjivi“ minivan je u tom vrtlogu iskušenja zavredeo svih pet zvezdica.

Ukupan broj bodova koje je luksuzni MPV dobio iznosi 86,3 (od mogućih 100, što je rezultat koji je bolji od proseka koji važi za kineska vozila i koji iznosi 73,07 bodova.

Kako rekosmo, set tesnih procedura koje podrazumeva C-NCAP u potpunosti odgovaraju onome što je obuhvaćenom metodologijimo evropskog EuroNCAP-a. Tu su čeoni i bočni sudari s pokretnim i fiksnim preprekama. Ti udari se simuliraju pri različitim brzinama kretanja i na taj način se procenjuje čvrstina automobila, zaštita vozača, putnika (uključujući klince), a predmet ocenjivanja je i sigurnost pešaka, kao i način i pouzdanost funkcionisanja aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti.

Eksperti C-NCAP-a su došli do zaključka da je aktivna bezbednost kineskog minivana odlična i da iznosi 87,92% od mogućih 100. U oblasti zaštite putnika, „sanjar“ je dobio 88,97%, dok je u sekciji koja se bavi protekcijom „pešadije“ upisan skor od 73,07%. Od 72 moguća poena u oblasti jačine udara, kineski luksuzni jednozapreminski četvorotočkaš je zaradio 64.

Voyah Dream je u kategoriji pasivnih sistema bezbednosti zaradio sledeće ocene: 10,7 poena od 11 za funkciju autonomnog kočenja kada se ispred iskušenika nađu drugi automobili, skoro 9,7 bodova od mogućih 10 za automatsko kočenje kada se ispred vozila zatekne pešak, a 7 poena kada za isti sistem u neželjenom i bliskom susretu s biciklistom. Maksimalna tri boda su pripisana u oblasti sistema za održavanje pravca unutar saobraćajne trake, dok je efektivnost rasvete ocenjena ocenom 7,9 od 10.

Pre Voyahovog Dreama, predmet procene u testovima bezbednosti je bio i krosover Free s logotipom iste marke. I on je zaradio maksimalan broj zvezdica, opet, mereno kriterijumima iz standarda C-NCAP-a.

AutoRepublika

(1899)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments