1. Home
  2. Vesti
  3. Herbert Dis: „Tranzicija ka električnim automobilima neće ugroziti profitne marže“
Herbert Dis: „Tranzicija ka električnim automobilima neće ugroziti profitne marže“
1

Herbert Dis: „Tranzicija ka električnim automobilima neće ugroziti profitne marže“

167
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa ne očekuje da će skupa tranzicija ka električnim automobilima ugroziti profitnu maržu, rekao je generalni direktor konglomerata, Herbert Dis.

„Ne očekujemo pogoršanje kada su marže u pitanju. Naša prednost leži u tome što sve naše marke imaju istu platformu za električne proizvode i iste baterije, koje kupujemo u Kini“, izjavio je Dis u intervjuu za dnevni dodatak la Repubblice.

VW grupa očekuje da prodaje gotovo 20.000 Audi e-tron primeraka godišnje. Porsche je već prodao prvu godišnju seriju Taycana, prvog baterijskog modela u istoriji kompanije.

Narudžbine za ID.3, električni pandan VW Golfa, već su pokrile proizvodnju planiranu za do sredine 2020. godine, dodao je Dis.

Povećanje prodaje električnih automobila s nultom emisijom će pomoći VW grupi da izbegne potencijalne penale merene u milionima evra zbog eventualnog neusklađivanja s budućim standardima Evropske unije, vezanim za redukciju emisije ugljen-dioksida.

Prošlog meseca na Salonu automobila u Frankfurtu, nemački premijum proizvođači su označili električne modele kao perjanice, da bi preusmerili kupce sa velikih SUV „gutača goriva“.

Dis je rekao da je zabrinut zbog trgovinskog rata između SAD i Kine, koji je već prouzrokovao pad Volkswagenove prodaje u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, bez obzira što njegov tržišni udeo raste u poslednjih šest meseci, dostigavši 19 odsto.

VW ne planira da redukuje svoju izloženost kineskom tržištu, zaključio je Dis.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„VW grupa očekuje da prodaje gotovo 20.000 Audi e-tron primeraka godišnje.“