1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot predstavio 3008 i 508 sa hibridnim pogonom (VIDEO I GALERIJA)
Peugeot predstavio 3008 i 508 sa hibridnim pogonom (VIDEO I GALERIJA)
2

Peugeot predstavio 3008 i 508 sa hibridnim pogonom (VIDEO I GALERIJA)

249
2
Podelite sa prijateljima:

Konačno, francuski krosover dobija pogon na sve točkove i do 300 ks.

Otkada je lansiran, 3008 je pored brojnih pohvala dobio i kritike što ni opciono ne poseduje pogon na sve točkove. Međutim, Peugeot je odlučio da se pozabavi tim problemom. Doduše, postavka će biti dostupna isključivo za perjanicu, 3008 GT, a reč je o HYBRID4 modelu koji kombinuje 1,6-litarski PureTech benzinac sa jednim elektromotorom postavljenim na prednju osovinu i drugim na zadnjoj osovini.

Motor s unutrašnjim sagorevanjem isporučuje 200 ks, dok svaki od elektromotora raspolaže sa 110 konja. Uz izlaznu snagu od 300 ks, Peugeot 3008 GT HYBRID4 do stotke ubrzava za samo 6,5 sekundi, a zahvaljujući bateriji od 13,2 kWh, pokriva 60 kilometara sa čisto električnim pogonom (po WLTP-u).

Što se tiče regularnog HYBRID sistema, on je dostupan kako za 3008 krosover, tako i za novi 508 liftbek/sedan i karavan. Konfiguracija dolazi sa 180 ks, a čini je SUS motor u kombinaciji s jednim motorom od 110 ks, za ukupnu izlaznu snagu od 225 konja. Ovi modeli s pogonom napred, poseduju nešto manju bateriju (11,8 kWh), što obezbeđuje električnu autonomiju od 40 kilometara. Sa standardnim punjačem (3,3 kW, 8A), potrebno je sedam časova da se napuni baterija, kao i četiri časa sa punjačem od 3,3 kW i 14 A. Za one koji su u žurbi, tu je opcioni Wallbox sa punjačem od 6,6 kW i 32 A, koji vreme punjenja spušta na jedan čas i 45 minuta.

Mada sveže predstavljeni, elektrifikovani Peugeoti neće biti u prodaji pre drugog kvartala sledeće godine.

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„… (11,8 kWh)… Sa standardnim punjačem (3,3 kW, 8A), potrebno je sedam časova da se napuni baterija,“

Čekaj malo. Da uzmem KIA e-NIRO, sa baterijom od 64 kWh, koliko DANA bi mi sa „standardnim punjačem“ trebalo dok se to „napuni“ ?

Moronov drug

Nešto tu nije dobra matematika.