1. Home
  2. Prezentacije
  3. Dve specijalne verzije G Klase za oproštaj Mercedesa od motora V8
Dve specijalne verzije G Klase za oproštaj Mercedesa od motora V8
2

Dve specijalne verzije G Klase za oproštaj Mercedesa od motora V8

864
2
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je otkrio novu varijantu AMG G63 pod nazivom Grand Edition. Proizvođač automobila ograničava svoju proizvodnju na samo 1.000 primeraka, pri čemu SUV velike snage dobija brojne vizuelne detalje iznutra i spolja sa zlatnom bojom kao glavnim detaljem.

AMG G63 Grand Edition nosi posebnu noćnu crnu mango boju Manufaktur, zbog čega kontrastna boja iskače. Zlato krasi umetke prednjeg i zadnjeg branika, prednju zaštitnu ploču podvozja, prsten rezervnog točka i amblem trokrake zvezde na rezervnom točku.

Mercedes je takođe koristio boju kalaharigold, za grafiku donjeg dela vrata i stilizaciju logoa AMG-a. SUV nosi kovane AMG-ove točkove od 22 inča izrađene u tehno-zlatnoj boji sa mat crnim navrtkama za centralno zaključavanje i Mercedesovim zvezdama u zlatu.

Unutra, G63 Grand Edition ima kontrastnu crno-zlatnu kabinu. SUV ima ambleme AMG-a na crnoj oblogi pragova, sedišta „umotana“ u Manufaktur crnu napa kožu sa zlatnim kontrastnim šavovima i kožne ručke za hvatanje krova. Mercedes izrađuje ostale ukrasne komade u ugljeniku sa bakarnim navojem.

Proizvođač automobila je takođe predstavio G500 Final Edition, što će biti poslednji put da nemački proizvođač automobila ugradi V8 motor u tu opremu. Kompanija planira da ih napravi samo 1.500, po 500 u svakoj od sledećih boja: Obsidian Black, Opalith White Mango i Olive Mango. Final Edition nosi AMG-ove točkove od 20 inča i druge posebne detalje „Final Edition“.

Nema promena u pogonskom sistemu ispod haube ni za G63 Grand Edition ni za G500 Final Edition. Četvorolitarski V8 motor sa dva turbo punjača u G500 razvija 422 konjskih snaga i 610 Nm obrtnog momenta. AMG takođe poseduje V8 sa dvostrukim turbo punjačem zapremine četiri litra, s tim što G63 oslobađa 585 KS i 850 Nm obrtnog momenta.

Dok ne stigne EQG, koji se možda čak i ne može tako nazvati, ljubitelji G Klase će uživati u AMG-u G63 Grand Edition i G500 Final Edition. Mercedes-AMG G63 Grand Edition je sada dostupan za naručivanje po ceni od 228.896,40 evra u Evropi, a dolazi sa prilagođenim unutrašnjim poklopcem za AMG automobil.

AutoRepublika

(864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni lepo izgleda.

s mile

Zaista moćno, impresivno… mada… čemu sve to služi… igračka za bogatune… hir…

Izmenjeno 10 meseci pre od strane s mile