1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi BMW X1 M35i predstavljen
Novi BMW X1 M35i predstavljen
4

Novi BMW X1 M35i predstavljen

249
4
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija BMW-a X1 pored konvencionalnih verzija, ima i hibridne i električne verzije. Sada debituje najsportskija verzija – BMW X1 M35i.

Podešen od strane sportskog odeljenja M, uprkos tome što je M Performance „bez kofeina“, ali sa dovoljno sastojaka da ponudi bolju dinamiku, sada može da se nosi sa Mercedes-AMG-om GLB 35. U poređenju sa „civilnim“ X1, on predstavlja estetske razlike, ali ne tako velike, jer dolazi kao standard sa paketom M Sport koji karakteriše sjajna crna završna obrada jajolike rešetke koja aktivno funkcioniše i prednji branik sa otvorom za vazduh u obliku obrnutog trapeza i nešto škrga na krajevima.

Obuven u aluminijumske felne od 19 inča, uz opcione od 20 inča, istaknute crvenom bojom na prednjim kočionim čeljustima, plus retrovizori u obliku roga. Sa zadnje strane, X1 M35i ima uobičajena četiri izduvna završetka grupisana u dva para i sa difuzorom između, kao i spojler postavljen kao produžetak krova preko vrata prtljažnika sa spuštenim središnjim delom radi poboljšanja potisne sile.

Što se enterijera tiče, tu su crveno tapacirana kožna sedišta, koja savršeno pristaju uz karoseriju i koja podržavaju skretanje velikom brzinom, istovremeno pružajući visok nivo udobnosti u svakoj situaciji. Standardno ima dva digitalna ekrana, 10,7 inča za instrument tablu i 10,25 inča za multimedijalni sistem opremljen operativnim sistemom iDrive 9.

Vešanje je ponovo podešeno sa novim oprugama i amortizerima koji spuštaju visinu od tla za 15 milimetara, pored toga što ima poboljšani sistem kočenja i direktniji servo upravljač koji je osetljiviji na brzinu.

Novi BMW X1 M35i nije najsnažnija verzija asortimana, jer 300 KS koje razvija njegov dvolitarski četvorocilindrični motor TwinPover Turbo malo zaostaje za iX1. Električna verzija, zahvaljujući svoja dva motora, razvija 313 konjske snage, ali M35i nudi vrtoglave performanse, uz sigurnost pogona na sva četiri točka „xDrive“ i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, koji takođe upravlja snagom preko sedmostepenog automatskog menjača Steptronic Sport.

BMW X1 M35i XDRIVE
MOTOR R4 2.0 l TwinPower Turbo
SNAGA/MOMENT 300 KS/400 Nm
MENJAČ Aut. DCT 7b
0-100 KM/H 5,4 s
MAKSIMALNA BRZINA 250 km/h
POTROŠNJA 8,0–8,5 l/100km
POGON Total xDrive
CENA /

Novi BMV X1 M35i xDrive će se proizvoditi u nemačkoj fabrici u Regensburgu, istoj onoj u kojoj se već proizvodi kompaktni SUV, pored električnih verzija iX1. Isporuke na evropskom kontinentu su zakazane za naredni novembar.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Čardak M…veze sa vezom nema.

moron

Lepa i moćna mašina …
Ne bi bilo loše ovo imati 😂

BB

A šta će ti? Da dokažeš kako i na njemu „tučeš“ WLTP normu? 😜🤣😂

moron

Pazi, meni je svaki automobil po nečem „smislen“, tj. mogu da „smislim“ argumente zašto je „dobar“ 😂 Pa tako i za ovaj X1, i to sve sa ovim motorom, koji od njega čini „džepnu raketlu“ u SUV klasi, u relativno malim spoljnim dimenzijama, a sve to uz veoma veliki unutrašnji prostor, koji je iznad proseka te klase.
I zato i kažem „Bravo!“