1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lucid Air Pure će debitovati na sajmu u Los Anđelesu s više od 800 km autonomije
Lucid Air Pure će debitovati na sajmu u Los Anđelesu s više od 800 km autonomije

Lucid Air Pure će debitovati na sajmu u Los Anđelesu s više od 800 km autonomije

149
1
Podelite sa prijateljima:

Lucid Air je velika električna limuzina, koja je u prodaji u glavnim evropskim zemljama od prošlog juna. Model je avangardnog dizajna koji izaziva strahopoštovanje.

Daleko prevazilazi performanse koje danas nude najluksuzniji električni automobili evropskih premijum brendova, posebno u pogledu autonomije sa jednim punjenjem. Američka firma je lansirala najmoćnije verzije na tržište, poslednju pre samo nekoliko meseci. U pitanju je ekstremni Lucid Air Sapphire koji je osvojio najhrabrije kupce. Iskrcavanjem na evropsko tržište, s koncentrisanjem na Norvešku, najavljuju i jednostavniju verziju.

Lucid Air je već bio izložen na prošlogodišnjem festivalu brzine u Gudvudu, dokazujući svoje sportske sposobnosti.

Novi Lucid Air Pure stiže na Stari kontinent krajem 2023. godine, i ući će u borbu sa Porscheom Taycan i Teslom Model S, koji su mu glavni rivali. Ova limuzina ima dva prtljažnika koji zajedno imaju zapreminu od 739 litara. U cifru je teško poverovati, ali je apsolutno realna, pošto prednji prtljažnik – nazvan „frunk“ (front trunk) – ima kapacitet od 280 litara, što je rezultat veoma kompaktnih elektromotora.

Kompanija je potvrdila da će novi Lucid Air Pure imati po jedan elektromotor na svakoj osovini, koji razvijaju maksimalnu snagu od 487 konjskih snaga, sa pogonom na sve točkove.

Kompanija je takođe potvrdila da će imati moćnu bateriju ubačenu između osovina, čiji je razmak tri metra, sa kapacitetom da ponudi maksimalnu autonomiju sa jednim punjenjem od 653 kilometra, iako može da dostigne i do 830 kilometara.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Lucid Air je luksuzna limuzina sa vrhunskim sportskim performansama i sa veoma rafiniranim komforom. Na testovima je pokazao da mnoge njegove karakteristike ukazuju da je firma pronasla svoj razvojni put, koji vodi pored Tesle, Porsea, Audija i Mercedesa. Ostaje otvoreno pitanje da li publika ima dovoljno infomacija da bi mogla da shvati ovaj auto? To je veliki marketing problem startapova: publika kupuje automobile poznatih velikih proizvodjaca bez mnogo razmisljanja jer veruje u njihovu tradiciju a novi proizvodjac tek treba da stekne to poverenje! Ovo je dug proces koji zahteva istrajnost a istrajnost zahteva novac. Na osnovu svega sto sam o… Pročitaj više »