1. Home
  2. Vesti
  3. Nove informacije o restilizovanoj verziji Peugeota 208
Nove informacije o restilizovanoj verziji Peugeota 208
9

Nove informacije o restilizovanoj verziji Peugeota 208

909
9
Podelite sa prijateljima:

Nakon Renaulta Clio i Opela Corse, dolazi na red za restilizaciju i Peugeot 208. Omiljeni gradski automobil Francuza, koji će se naći na tržištu u novembru, dobiće, kao i novi Peugeot 2008, višestruka estetska i tehnička poboljšanja.

Ovo je godina restilizacije kod proizvođača iz Sošoa. Nakon modela 508 i 2008, Peugeot 208 će dobiti uobičajene promene na polovini karijere. Ako je Cliju bio potreban jači karakter, malom „lavu“ karakter nikada nije nedostajao od lansiranja 2019. godine. Snažna tačka koja ga je učinila brojem 1 po prodaji u Francuskoj od 2021. na ovamo. Stoga, zašto menjati dobitnu formulu? 208 će biti u skladu sa novim modelima, kao što je sledeći 3008 koji će biti lansiran u martu naredne godinea.

Kao i kod modela 2008, restilizacija ne prolazi nezapaženo jer nudi novo lice koje karakterišu dnevna svetla sa tri kandže i novi logo brenda. Što se tiče optike farova, njihov obris je identičan. Sasvim suprotno od enterijera, koji je redizajniran. Branik i maska takođe imaju nove šare. Treba imati na umu da verzija GT dobija puna LED prednja svetla prepoznatljiva po tri optička modula. Pozadi je suptilniji, sa pojavom imena Peugeot na vratima prtljažnika, dok je svetlosni potpis nov. Tri vertikalne kandže su sada precrtane horizontalno.

Pored dolaska najnovijeg logotipa na volan i nekih promena u bojama i materijalima (tapacirung i drugo), nove karakteristike su ograničene. Nesumnjivo će se najviše ceniti ono što se najmanje vidi, a to je evolucija multimedijalnog sistema. 208 pristupa onome što je inaugurisao njegov stariji rođak 308. Ključne promene: veći odziv, daljinsko ažuriranje, prikaz pomoću vidžeta, Android Auto i bežični Apple CarPlay… Centralni ekran osetljiv na dodir od 10 inča treba da bude standard na sve završne nivoe.

Asortiman motora ostaje bez 1.2 PureTech-a od 75 KS, a i jedinstvene dizel jedinice 1.5 BlueHDi 100. Dolaze verzije 1.2 Hybrid 48V, koje su dostupne u dve snage: 100 i 136 KS. Povezan je sa novim automatskim menjačem e-DCS6, koji je razvio Punch Powertrain i proizveden u Mec-Tremeriju, koji uključuje mali električni motor. To znači nestanak originalnog Aisinovog menjača EAT8. Trenutni vlasnici 208 1.2 PureTech biće oduševljeni kada saznaju da novi blok 1.2 (EB2 Gen3) dobija zupčasti kaiš. Na ulaznom nivou, biće dostupan sa motorom snage 100 KS i sa manuelnim menjačem.

Predstavljena na Salonu automobila u Parizu u jesen 2022. godine, nova električna verzija od 156 KS konačno je odložena za proizvodnju u oktobru. Odlikuje je novi Nidecov motor i evolucija baterije, koja se povećava na 52 kWh za domet od 400 km. Verzija sa 136 KS/50 kWh ostaje u katalogu.

Restilizovani 208 biće predstavljen u julu. Ući će u proizvodnju u oktobru pre lansiranja u novembru. Peugeot će optimizovati asortiman, pa će umesto šest imati tri završna nivoa: Active, Allure i GT. Druga velika promena biće u izradi lokacija. Sadašnji model se proizvodi u Trnavi u Slovačkoj i Kenitri u Maroku. Od oktobra će električne verzije stizati iz španske fabrike u Saragosi, dok će se sve termičke i hibridne verzije sklapati u Maroku.

AutoRepublika

(909)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zbogom dizela…
Ostade još samo Clio kao dizel u toj klasi.

s mile

sve je to neko isplanirao i proračunao, gase se dizelaši sa potrošnjom od 5-6L, a zamenjuju ih benzinci sa + 1-2L više, takse na gorivo su svakako ogroman priliv u budžet

Dragan

Ajde dizel, nego ukinuše i atmosferski no-di 1.2 PureTech.

J4ZZ3R

Na vozila iz Maroka ide carina kod nas? Znači ionako skup Pežo će još poskupeti?

moron

Da, zato u Srbiji i nije u ponudi običan Sandero.

J4ZZ3R

Teška vremena za dilere Pežoa, gađa nikad lepša i atraktivnija, a cene nikad bolnije i nedostupnije 🙂

Zoca

On bi za 12 hilj bio ubedljivo najprodavaniji automobil kod nas.

Dragan

„Trenutni vlasnici 208 1.2 PureTech biće oduševljeni kada saznaju da novi blok 1.2 (EB2 Gen3) dobija zupčasti kaiš.“

Valjda treba: „BUDUĆI vlasnici 208 1.2 PureTech biće oduševljeni kada saznaju da novi blok 1.2 (EB2 Gen3) dobija LANAC.“?!

moron

Izgleda da si ti ovde najbolje posložio sve te informacije oko seta razvoda budućeg MHEV motora …