1. Home
  2. Vesti
  3. Kia startuje tržišno repozicioniranje s uvođenjem novog amblema
Kia startuje tržišno repozicioniranje s uvođenjem novog amblema
0

Kia startuje tržišno repozicioniranje s uvođenjem novog amblema

251
0
Podelite sa prijateljima:

Kia je tokom prethodnih meseci organizovala više premijera zaista atraktivnih automobila. Amerikancima se sigurno dopao veliki SUV  Telluride, a verujemo da nisu imuni ostali ni na sedan K5, koji su Evropljani „totalno iskulirali“, pre svega zbog neprikladne cene. Sećate se modela Kia Optima? Ni mi, o tome vam pričamo! Međutim, za razliku od evropske sudbine Optime, Seltos ima izgleda na uspeh, što se može reći i za Sorento, ako ga bude bilo moguće kupiti za tridesetak procenata nižu cenu od modela automobila s potpisom proizvođača koji poseduju dužu tradiciju uspeha.  

Međutim, uprkos impresivnom popisu noviteta koje videsmo nedavno, počev od sledeće godine se sprema nešto još veličanstvenije iz Kije, najavljuje izvršni direktor marke iz dalekog dela Azije, Ho Sung Song. On celinu ovih aktivnost naziva imenom „Plan S.“

Kia će zvanično predstaviti Plan S (pri čemu „S“ znači „Smena“ „Shift na engleskom“ ) početkom sledeće godine. Prema priči koju donosi Automotive News, Song želi da izgura Kiju kao „dinamičniju marku s više stila i sklonosti ka inovacijama“. Dakle, Song želi da Kia postane marka intenzivnije fokusirana na električne automobile. Shodno tome, obećanje glasi da će najmanje jedanaest električnih automobila s oznakom Kije biti predstavljeno do 2025. godine. Za tu namenu, korejski proizvođač je pripremio 25 milijardi američkih dolara.

„Moramo da se adekvatno pripremimo za sve ono što nas očekuje,“ rekao je Song u intervjuu. „Pokušaćemo da dopremo do novih kupaca tako što ćemo se nanovo uspostaviti na tržištu.“

Dolazeći elektrifikovani modeli s amblemom na kom piše Kia, će biti postavljeni na novu, cenovno umereno pozicioniranu platformu komercijalnog naziva Electric-Global Modular Platform (E-GMP), koju će deliti s nadređenom markom Hyundai. Zahvaljujući tome što će sama arhitektura biti pristupačna, Kia očekuje da će u prodajnim rezultatima marke, vozila iz EV segmenta učestvovati s 20%, i to do 2025. Potom bi taj procenat samo rastao, najmanje do 2029. godine.

Deo priče o repozicioniranju marke se odnosi i na promociju novog bedža kompanije, a koji je pretpremijerno prikazan na konceptnom modelu s naslovne fotografije. Radi se o modelu Imagine, viđenom tokom 2019. godine, na jednoj od najvećih svetskih automobilskoh smotri. U poslednjih skoro godinu dana, više puta smo najavljivali novi logo korejske marke.

AutoRepublika

(251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments