1. Home
  2. Vesti
  3. BYD izvozi u Severnu Koreju gurajući prst u oko „zapadnim čeličnim prijateljima“
BYD izvozi u Severnu Koreju gurajući prst u oko „zapadnim čeličnim prijateljima“
1

BYD izvozi u Severnu Koreju gurajući prst u oko „zapadnim čeličnim prijateljima“

222
1
Podelite sa prijateljima:

Opštepoznata činjenica je da se Severna Koreja nalazi pod režimom ekonomskih sankcija koje je nametnula takozvana međunarodna zajednica. Utoliko su interesantniji izveštaji koji otkrivaju da ima načina da se i ta muka prevaziđe, odnosno da se i ta prepreka preskoči.

Naime, medij koji izveštava na engleskom jeziku, a nalazi se na internet adresi Nkrecognition.com je objavio, a neposredno potom i obrisao izveštaj i fotografije novih automobila kineske marke BYD u jednom izložbeno-prodajnom salonu u severnokorejskoj prestonici Pjongjangu. Ipak, drugi portal, Chinese Cars je momentalno napravio fotografije koje i mi prenosima, a na kojima se vide električna vozila nove marke Madusan, a koja je „izmišljena“ da bi se zaobišle sankcije.

Na fotografijama se vide dve limuzine po imenu BYD Qin Plus i ofarbane su u različite boje. Tu je i jedan krosover nazvan BYD Yuan Plus. Prvi se tokom poslednje dve godine montira u Kini, a moguće ga je kupiti i u drugim zemljama, uključujući i Rusku Federaciju. Sedan koji je malo gabaritniji od Škodine Octavije, dostupan je u maloprodaji u hibridnoj ili čisto baterijskoj postavci.

Električnu varijantu pokreće jedan agregat montiran na prednjoj osovini i on razvija 136 konjskih snaga. Nekoliko je tipova baterija različitog kapaciteta, a koje je moguće izabrati uz ovaj model. Raspolažu sa 47,5; 57,6 ili 71,7 kilovat-sati, dok rezerva snage može omogućiti od 400 do 600 kilometara autonomije. To vam kažemo jer su upravo takve modifikacije i dopremljene u Severnu Koreju. Krosover BYD Yuan Plus potiče iz modelne 2021. godine i dostupan je s elektromotorom od 204 konjske snage i trackionom baterijom kapaciteta 49,92 ili 60,48 kilovat-sati.

Cene, u Severnoj Koreji ponuđene robe na četiri točka nisu poznate, ali možemo reći da u Narodnoj Republici Kini sedan BYD Qin Plus košta od 16.780 do 22.730 evra. S druge strane, krosover BYD Yuan Plus staje od 17.330 do 21980 evra. Jasno, cene su s matičnog tržišta.

Severnokorejsko tržište nije strano BYD-u. Ranije se tamo nudio sedan F3, a pričamo o periodu s početka milenijuma. Model je prodavan pod simbolima novoosmišljenih brednova Taedonggang i Pyeonghwa (PMC).

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Kinezi gledaju sebe…tako i treba.