1. Home
  2. Vesti
  3. Telo MT1 je električni kamionetčić dimenzija kao MINI i sposoban kao Rivian R1T
Telo MT1 je električni kamionetčić dimenzija kao MINI i sposoban kao Rivian R1T
1

Telo MT1 je električni kamionetčić dimenzija kao MINI i sposoban kao Rivian R1T

96
1
Podelite sa prijateljima:

Startapovi posvećeni proizvodnji električnih automobila nastavljaju da niču kao pečurke posle kiše. Poslednji je „rođen“ na kalifornijskim plažama pod imenom Telo Trucks, nedavno osnovana kompanija sa dva od tri osnivača partnera koji nisu novi u ovoj oblasti, ali iza sebe imaju značajno iskustvo u severnoameričkom automobilskom sektoru.

Jedan je glavni programer softvera za pomoć vozaču specijalizovan za tehnologiju LIDAR, a drugi je dobro upućen u baterije Tesle Roadstera. Njihova strast ih je navela da uskoče u priču sa „nultim“ emisijama sa avangardnim predlogom: minivan koji se pretvara u pikap za pustolove i obrnuto, i ističe se veoma futurističkim dizajnom i dimenzijama koje su zapanjujuće. U pitanju je vozilo veličine Minija i ima dovoljno prostora za osam putnika ili dva putnika uz veliki tovarni deo.

Startap je više nego ozbiljan sa ovim novim modelom koji žele ručno da proizvedu 2025. godine i uđu u masovnu proizvodnju od 2026. godine kada pronađu inženjersku kompaniju koja im odgovara. Sa četiri vrata i zadnjim delom koji se može ukloniti, Telo MT1 se za nekoliko minuta može pretvoriti iz udobnog kombija u pikap sa tovarnim prostorom velikim kao kod Toyote Tacome ili Riviana R1T.

dimenzije TELO MT1
Dužina 3.860 mm
Širina 1.854 mm
visina 1.676 mm
Razmak između osovina /

Teretna kutija posle duple kabine ima dužinu najmanje 1.524 milimetra, što povećava mogućnosti i nije toliko restriktivna uprkos kratkim dimenzijama. Firma se može pohvaliti veoma naprednim konceptom, sa potpunom bezbednošću za putnike, ali i za pešake, zahvaljujući visokom tehnološkom opterećenju koje omogućava predviđanje i klasifikaciju mogućih sudara pre nego što se dogode.

Ali oni su takođe istakli agilnost koju nudi njihova vožnja. Kreatori su za cilj imali dva elektromotora, a samim tim i pogon na sva četiri točka, koji razvijaju nezanemarljivu snagu od 380 kW za pokretanje mase od dve tone. Čak i pored toga, njegove performanse su zastrašujuće, jer je u stanju da dostigne 100 km/h za samo četiri sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 200 km/h. Baterija je smeštena ispod poda, kapaciteta 106 kWh i dometa od više od 560 kilometara, uz vreme punjenja do 80 odsto kapaciteta za samo 20 minuta.

Njegova cena odgovata ceni premijuma, ali takođe treba uzeti u obzir njegove prednosti. Za Sjedinjene Američke Države, njegova cena je 50.000 dolara, što je oko 46.300 evra za zainteresovane u Evropi…

AutoRepublika

(96)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Na prvi pogled pomislio sam „Mali, simpatican i koristan“. Na zalost, njegove performanse su cista besmislica!