1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia sprema ažuriranje za model Duster
Dacia sprema ažuriranje za model Duster
4

Dacia sprema ažuriranje za model Duster

418
4
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka bi trebalo da osveži svoj SUV početkom 2022. godine. 

Ako je verovati prvim informacijama, ili bolje reći glasinama, koje stižu iz stranih stručnih medija, onda Dacia priprema jednu veoma temeljitu restilizaciju za Duster.

Rumunski SUV beleži vrlo dobre prodajne rezultate i to ne samo u Evropi, već i na drugim tržištima van Starog kontinenta gde se najčešće prodaje pod Renaultovom značkom. Aktuelna generacija stupila je na scenu 2017. godine te je najavljeno ažuriranje za 2022. godinu potpuno u skladu sa trendovima koji danas vladaju u automobilskoj industriji kada je reč o restilizaciji modela.

Što se tiče vizuelnih izmena, treba očekivati usaglašavanje Dustera sa novim dizajnerskim pravcem koji će Dacia zauzeti sa plasmanom iduće iteracije Sandera i Logana, čije smo prve fotografije već imali prilike da vidimo. Tu se pre svega misli na preuzimanje svetlosnog potpisa u obliku slova „Y“, kao i na transplant rešetke koja će se inicijalno naći na novom Sanderu.

Francuski automobilski novinari uvereni su da će osveženi Duster doći sa većim ekranom za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, ali i sa drugačijom instrumentalnom tablom.

Ipak, ozbiljnije promene se iščekuju kada je reč o paleti motora. I Dacia će kao i svi drugi evropski proizvođači biti pod pritiskom zbog flotne emisije štetnih gasova, te će i rumunski brend morati da krene stazom elektrifikacije. Veruje se da će restilizovani Duster doneti nekoliko novina na tom polju.

Pre svega, očekuje se implementacija sistema blagog hibrida od 12V na benzinske motore, ali će mnogo veća novina biti ponuda klasičnog hibrida. Hibridni sistem bi Duster trebalo da preuzme iz Clija E-Tech. Dakle, radi se o kombinaciji 1,6-litarskog benzinskog agregata i dva elektromotora uz bateriju od 1,2 kWh.

Više potvrđenih informacija tek će biti dostupno kako se bude približivao proces ažuriranja ovog modela.

AutoRepublika 

(418)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zar nije dosta pisano da su ti blagi hibridi od 12V potpuno prevazidjeni, a da imaju smisla samo oni na 48V?

Bungi

Tačno je tako.Što je manji napon, manja je amperaža i veći je otpor.Sumirano, to znači ogroman dio energije bačen u toplotu( zbog otpora), dakle nekoristan rad.

Lala

Sprema se ažuriranje 2022… ko živ ko mrtav !

Ili bolje rečeno za dve, tri, najviše četiri godine…

bocca

Mogu da ga ažuriraju ali će i dalje biti na najstarijoj platformi od svih automobila u Evropi.