1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši šef Toyote natuknuo mogućnost povratka Celice
Bivši šef Toyote natuknuo mogućnost povratka Celice
1

Bivši šef Toyote natuknuo mogućnost povratka Celice

413
1
Podelite sa prijateljima:

Nedavno objavljeni članci u magazinu Toyota Times su bili posvećeni krosoveru Century, ali poslednja objava će mnogo obradovati iskrene automobilske entuzijaste jer se radi o priči vezanoj za sportski automobil. Bivši izvršni direktor, a sada „samo“ predsednik kompanije, Akio Toyoda je nagovestio verovatan povratak u život modela Celica, o čemu se šuška već poduže. To je učinio odgovarajući na konkretno pitanje Hitošija Hongoa, bivšeg urednika magazina Best Car.

Poslovni čovek na zalasku karijere, s obzirom na to da ima 67 godina, priznao je novinaru da je već zatražio od potčinjenih da ožive model zvani Celica. U kasnijem delu razgovora je i jasnije naznačio da je povratak Celice sasvim realna mogućnost: „Ne zborim ovo samo zato što smo na reliju, ali Kankunen (kao legenda tog sporta) jeste Mr. Celica. On je četvorostruki šampion za volanom Celice. Sada svi imate materijal za razmišljanje na temu toga zašto toliko često pominjem Kankunena. Da vidimo hoćete li pogoditi!“

Akio Tojoda nije prva važna osobe iz Toyote koja je zainteresovana za povratak Celice, pa je tako ranije ove godine, predsednik Toyote, Cuneji Sato, tokom jednog relija rekao da bi voleo da vidi osmu generaciju legende.

Poznato je da je japanski proizvođač automobila u želji da lansira brendirane modele logotipom Gazoo Racinga, pored već postojećih pod imenima: GR 86, GR Yaris, GR Corolla i GR Supra. Aktuelne su čak i glasine o Priusu s natprirodnim moćima dok je i SUV Century već prezentovan s bedžom na kom piše GR. A onda imamo i koncept GR GT3, za koji je potvrđeno da je temelj za putnički model marke Lexus.

Ne bi trebalo zaboraviti ni koncept po imenu Sports EV lansiran krajem 2021.godine, i to kao mali električni dvosed koji je iskorišćen i da se ponadamo oživiljavanju poznatog klasika MR2-a. Toyota je objavila ranije ove godine da testira sportski elektromobil s ručnim menjačem.

Nova Celica bi došla drastično nakon prekida proizvodnje generacije T230, što se zbilo još 2006. godine. Zanimljivo će biti i videti hoće li se i gde Celica smestiti u gami modela s motorima SUS, pošto doba konvencionalnih automobila polako ističe…

AutoRepublika

(413)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Još ako naprave Celicu sa zadnjim pogonom, eto radosti.
Pa makar bio i maskirani BMW.