1. Home
  2. Life
  3. „Samire, moraš me slušati, upropastićeš auto“
„Samire, moraš me slušati, upropastićeš auto“
2

„Samire, moraš me slušati, upropastićeš auto“

779
2
Podelite sa prijateljima:

Pre nekih desetak godina, jedan video snimak je „zapalio“ sve automobilske forume. Kamera u kabini vozila iz reli šampionata je pokazivala suvozača kako daje instrukcije vozaču po imenu Samir, a ovaj pokazuje svoju nesposobnost kako da prati čak i one osnovne direkcije. I dok suvozač viče kako Samir treba da ga sluša i kako uspeva da upropasti automobil, dobija čuveni odgovor „umukni“. Video je trajao tek par minuta, ali je bio toliko komičan da teško da postoji neko ko ga nije video.

Tada nismo znali ni ko je Samir ni njegov suvozač, pa čak ni da li je situacija bila stvarna ili se neko potrudio da napravi komediju. Kolege sa sajta „Drive“ su nedavno rešile enigmu i situacija je zapravo daleko ozbiljnija nego što deluje. Samir je Samir Tapar, danas 58-godišnji profesionalni vozač iz Indije, koji je osvojio nacionalni šampionat u domovini 1992. godine, dok je njegov suvozač Vivek Ponusami. Tapar je već imao dvadesetogodišnje iskustvo u reliju kada se prijavio za šampionat Indije pre tačno deset godina, a kada se nije bavio profesionalnim auto-moto sportom, posedovao je privatnu firmu u domovini. I Ponusami je takođe imao dugo godina iskustva, pa kada se upoznali spomenute 2013. godine i krenuli u vožnju u modelu Mitsubishi Lancer Evolution X, očekivanja su bila velika.

Kao što nam je poznato, reli ima veliki broj etapa i uglavnom se vozi tokom tri dana. Oni koji su imali prilike da pogledaju celokupnu vožnju preko kamere u japanskom automobilu, videće da su se Tapar i Ponusami uglavnom odlično slagali i da su veoma kvalifikovani u svom poslu. Međutim, neko se dosetio da napravi novi video snimak korišteći samo smešne scene, a na kraju dana dva sportista iz Indije su predstavljeni kao amateri. Ovaj potez im je zapravo zamalo uništio karijeru, pa je Tapar dugo godina odlučio da se pokusira na sopstvenu firmu, dok je Ponusami izgubio posao suvozača i trebalo je da prođe nekoliko godina pre nego što pronađe drugi.

Pa ko je onda napravio komični video snimak? To je uradio čovek po imenu Johan Setna, tada vlasnik konkurentskog tima J.A. Motorsport. Zatim ga je postavio na platformu YouTube, a u roku od nekoliko sedmica je imao preko milion pregleda. Ponusami je zapravo podneo krivičnu prijavu pozvavši se na indijski zakon gde je zabranjeno deliti uvredljiv sadržaj. Tvrdio je da kao rezultat video snimka, dobio je dosta rasističkih uvreda i izgubio posao. Setna će kasnije biti uhapšen, ali kriminalni postupak protiv njega nikada neće biti pokrenut.

Priča ipak ima srećan kraj. Tapar je vozio na još nekoliko relija pre nego što se odlučio da se fokusira na porodični posao dok se i Ponusami penzionisao 2017. godine i otvorio malu firmu za prodaju pneumatika. Sigurni smo da obojica i dan danas čuju ono „Samire, moraš me slušati, upropastićeš auto“, na šta dobija odgovor „umukni“.

Uživajte u video snimku. Sigurni smo da ćete se opet nasmejati.

AutoRepublika

(779)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ma ovi punjabi momci su klasični slijepci.
Gledajte šta su profesionalci u svom poslu.Ništa bez naše braće Rusa.Poslije nas Srba,najjača nacija na planeti🇷🇸❤️🇷🇺Z🍻💪
https://youtu.be/xxN8MliA_i0

moron

Kakav video 😊😊😊😊