1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. DS unapređuje stil enterijera svojih budućih električnih automobila
DS unapređuje stil enterijera svojih budućih električnih automobila
3

DS unapređuje stil enterijera svojih budućih električnih automobila

246
3
Podelite sa prijateljima:

U DS-u nisu imali izbora nego da popuste onome što potencijalni kupci danas smatraju bitnim kada razmišljaju o kupovini novih automobila. Najnovija generacija modela se izdvaja po velikim ekranima koji zauzimaju praktično celu kontrolnu tablu. Mercedes je bio prvi brend koji je unutrašnjost pretvorio u veliki ekran od kraja do kraja, a pridružilo mu se i nekoliko drugih.

U Stellantisu je Lancia ne tako davno bacila prvi kamen sa dizajnom koji je i dalje veoma futuristički, ali koji obećava da će osvojiti kupce, a pre samo nekoliko dana marka sa znakom lava je predstavila veliki ekran od 21 inča koji će debitovati na novom Peugeotu 3008 . Zaostajanje u ovoj trci ima samo jednu važnu posledicu, gubitak kupaca, zbog čega je DS popustio i otkrio dizajn enterijera koji će implementirati u svoje buduće modele, posebno električne.

Tjeri Metroz, šef dizajna DS-a, nije imao izbora nego da popusti sve većem pritisku i skoro povuče neke reči koje i dalje odjekuju kada je pre godinu dana opisao kao „glupe“ velike ekrane koje su drugi brendovi implementirali. Francuz je bio u pravu u vezi jedne stvari, prljavog izgleda ekrana kada je isključen, ostavljajući mnoštvo otisaka prstiju na panelu, takođe priznajući važan izazov pružanja najpotpunijih informacija vozaču.

Francuski dizajner je otkrio studiju dizajna „Mi 21“ koja ukazuje na seriju modela DS Automobila u narednoj deceniji, sa velikim ekranom koji stoji horizontalno od jednog do drugog kraja šoferšajbne, čak i rotira na krajevima. Volan takođe ima oblik trapeza, a čak je i kraj centralnog tunela redizajniran kako bi postao providni tablet sa dugmadima osetljivim na dodir. Dizajn koji zamišlja nove blisko povezane koncepte kao što su boje, materijali i završne obrade tipične za većinu premijum modela.

Metroz je istakao da su nove tehnologije i platforme prilika da se redefiniše koncept enterijera, ne samo zbog većeg prostora i pogodnosti stanovanja u električnim automobilima, već i igre koncepata kao što su zapremine, svetlost -prirodna i veštačka – ili zvuk. Garnitura koja povećava udobnost putnika zahvaljujući prostoru bez ustupaka, uvećanju staklene površine i korišćenju izvora ambijentalnog svetla ili akustične izolacije spolja.

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Decu treba vaspitavati drugo godina da bi shvatila sta je dobro a sta lose. Isto je sa mladim vozacima, klincima koji dozivljavaju zivot kroz ekran. Veliki ekran i mnostvo elektronskih funkcija su pomodarstvo – statistike pokazuju da vozaci ne koriste vise od 20% mogucih funkcija Ali zbog prestiza vazno je da su one tu – „vidi Imam Novi smartfon, pogledaj sta on sve moze!“. To je psiholoska pozadini ovog Trenda. Mercedes je prvi napravio ekran od levih do desnih vrata, koji emituje gomilu kojekakvih informacija. Sam taj sarenis odvlaci paznju vozaca a kamoli Jos pokusaj da tu nesto pronadje, procita… Pročitaj više »

Laki

Veliki potencijal za udes kod mladih vozača!

BB

Izvinjavam se autoru, ali što će u naslovu riječ „unapređuje“? 😳