1. Home
  2. Prezentacije
  3. GMC Sierra se pridružio bratskom Chevroletu izvan asfalta
GMC Sierra se pridružio bratskom Chevroletu izvan asfalta
0

GMC Sierra se pridružio bratskom Chevroletu izvan asfalta

92
0
Podelite sa prijateljima:

Većina onih koji žive izvan Sjedinjenih Američkih Država sigurno nikada nije ni čula za brend GMC, ali će General Motors reći da je on najbitniji za američkog proizvođača vozila. Postoji već približno u trajanju od jednog veka i bavi se proizvodnju luksuznih terenaca, krosovera i pikap kamioneta na bazama Chevroleta.

Dok Ford i Ram prodaju svoje fensi konfiguracije preko onih „radničkih divizija“, General Motors je odavno podelio svoje firme na Chevrolet i GMC. Chevrolet bi trebalo da privuče onu radničku klasu, dok je GMC za kupce sa dubokim džepom koji bi jednako sposoban model, ali sa više luksuznije opreme.


Chevrolet je nedavno predstavio izdanje modela Silverado HeavyDuty s izdanjem ZR2, i nije trebalo da prođe dugo vremena pre nego što je stigao i odgovor od GMC-a. Reč je o kamionetima većim od standardne kategorije „LightDuty“ i uglavnom služe za obavljanje poslova, ali mnogi od njih često vole da siđu i sa asfalta. Oba bi trebalo da konkurišu rivalima kao što su Ford F-250 Tremor i Ram 2500 Power Wagon.

Ova specijalna Sierra ima pomalo konfuzno ime i ono je AT4X. Slično kao i bratski Silverado ZR2, stiže nam sa dugačkom listom modifikacija na račun ogibljenja. Glavna izmena je viši klirens za neka tri centimetra, i veliki broj električnih modifikacija, izvedenih s ciljem da terensku vožnju učine prihvatljivom, gde će vozilo biti u stanju da savlada sve terene.

Stiže i sa 18-inčnim felnama i 35-inčnim pneumaticima Goodyear Wrangler Territory MT, a posebna pažnja je posvećena branicima. Oni ne samo što pružaju ovom kamionetu agresivniji stil, već su zapravo napravljeni pod drugačijim uglovima sa ciljem da omoguće vozilu da lakše savlada prepreku ispred sebe. To su ujedno jedine kozmetičke izmene sa izuzetkom haube.


AT4X je dostupan sa dva motora. Firma očekuje da će većina kupaca da se odluči za atmosferski 6,6-litarski benzinac sa osam cilindara i 401 konjskom snagom, ali je u ponudi i čuveni turbodizel identične zapremine. On se može pohvaliti sa 470 „grla“ i čak 1.315 Nm obrtnog momenta.

Jedini menjač u ponudi je desetostepeni automatski dok je pogon na sva četiri točka. Ovakve modifikacije su zapravo smanjile preporučljivu vuču tereta, pa tako GMC ne savetuje vlasnicima benzinaca da vuku teret teži od 7,2 tone, a dizelaša oko 900 kilograma više.

Ključna kategorija gde je uočljiva razlika između Chevroleta i GMC-a je na račun enterijera. Sierra stiže sa mnogo boljim standardom završne izrade, kožnim sedištima sa grejačima i klimom, kožom prekrivenom kontrolnom tablom, 13,4-inčnim monitorom, drvenim detaljima, audio sistemom marke Bose, i generalno sa svom elektronikom koja se može poželetiti u današnja vremena.


GMC još uvek nije objavio cene, a eksperti očekuju da će za ovakvu grdosiju biti potrebno izdvojiti oko 90 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(92)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments