1. Home
  2. Prezentacije
  3. JAC EV3 je prvi pravi električni model ove marke inspirisan Minijem
JAC EV3 je prvi pravi električni model ove marke inspirisan Minijem
4

JAC EV3 je prvi pravi električni model ove marke inspirisan Minijem

389
4
Podelite sa prijateljima:

JAC je bio jedan od prvih kineskih proizvođača, zajedno sa BYD-om, koji je ponudio prilično širok spektar električnih vozila, pokrivajući sedane i SUV vozila u nekoliko segmenata. Aktivnost koja je takođe privukla i Volkswagen. S druge strane, kupci nisu baš navalili na ova vozila. Nakon dobrog starta, sa malo konkurencije, prodaja je brzo stagnirala. Zato što su modeli JAC-a sa oznakom iEV bili samo elektrifikovane verzije termičkih modela.

Novi JAC EV3 je stoga prvi „pravi“ električni automobil proizvođača… On inauguriše novi identitet brenda novim logotipom i novim imenom. Zove se EV3, ali njegovo pravo kinesko ime je YiWei (yǐ wèi), fonetski slično engleskom izgovoru EV… Ovo je prvi model zasnovan na platformi DI, sa integrisanim baterijama Cell to Body i najavljenim motorom „9 u 1″ koji integriše devet funkcija (prenos, energetska elektronika, punjač, …) u jednom modulu.

Sa svojim bucmastim licem i okruglim „očima“, EV3 ne krije svoju direktnu metu – Ora Haomao (Funky Cat u Evropi). I ima isti izvor inspiracije iznutra i spolja: Mini. Sa zadnjim delom koji podseća na „naš“ Fiat 500L. Što se tiče britanskog brenda, tema kruga ili elipse se nalazi svuda. Što se tiče dimenzija, dugačak je 4.025 milimetara, širok 1.770 mm i visok 1.560 mm.

Dostupna su dva motora. Prvi je sa 70 a drugi sa 100 kW. Na strani baterije, JAC potvrđuje bateriju LFP (litijum-gvožđe fosfatna) koristeći 46 serija cilindričnih ćelija koje isporučuje Gotion. Ali takođe na svom štandu na Salonu automobila u Šangaju izlaže vozilo koje na svojim vratima ponosno naglašava „Na+“ i pominje prodaju natrijum-jonske baterije u junu, bez dodatnih pojašnjenja. Isporučilac bi bio HiNa Battery Technologies, ​​koji je početkom godine predstavio prototip zasnovan na modelu Sehol E10X iz grupe JAC.

Za sada, JAC nije pokazao stvarne ambicije prema evropskom tržištu.

AutoRepublika

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Meni ovo više kao redizajn 500L.

s mile

da nešto između, i nije loše … naprotiv

moron

Ima nekih sitnih stvari u enterijeru koje me oblikom zaista podsećaju na 500L … Dobrih i loših 😊
Sam spoljni dizaj mi je zaista oku ugodan, ali, ipak nema formu kao 500L. On je imao dupli A stub i kratku prednju haubu.
Posmatrao otpozadi, meni ovo više liči na WV Polo, a spreda na VW Lupo 😊
Ali, svejedno, jako mi je lep.

Matija

Simpatican auto, prednji deo stvarno podseca na Minija. C nosac sa svojim pravim linijama odudara od koncepta dizajna sa zaobljenim povrsinama. Zadnja svetla bi takodje mogla da budu okrugla ili ovalna. U Evropi ovo bi bio uspesan auto.