1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kinezi dobiše produženu BMW-ovu „peticu“
Kinezi dobiše produženu BMW-ovu „peticu“
2

Kinezi dobiše produženu BMW-ovu „peticu“

666
2
Podelite sa prijateljima:

Polako kreće promocija različitih modifikacija nove generacije Serije 5 (G60) koju je matični BMW predstavio baš nedavno. Karavan za evropsko tržište nije spreman, i imamo obećanje da će biti predstavljen do kraja godine, ali evo zato dobismo više posebnu alternativu. Tačnije, Kinezi je dobiše, jer je pred nama (i njima) produžena verzija minhenske limuzine.

Ovaj varijetet je prisutan u asortimanu plavo-bele marke još od 2010. godine, i tokom tog perioda je prodato oko dva miliona „petica“ s produženim razmakom između osovina. Iako su u osnovi ovi sedani namenjeni kineskim kupcima, manji deo proizvodnje je otišao i na tržište Ruske Federacije i neke zemlje Bliskog istoka.

Nova izdužena „petica“ poseduje kodnu oznaku G68 i na prvi pogled se ne razlikje u odnosu na evropsku. Za razliku od Mercedesa, koji je osmislio originalnu karoseriju s osobenim zastakljenjem kako bi ugodio Kinezima, BMW je primenio postupke koji su očekivani kod produženja međuosovinskog rastojanja.

Školjka je uredno razvučena u zoni nogu putnika sa zadnje klupe i upravo tu se krije povećanje međuosovinskog razmaka. Uvećana su i zadnja vrata a prilagođen je i oblik krova svemu pobrojanom.

Gore je verzija za Evropu (G60) a dole je G68 za Kineze

Veličina tog umetka nije obelodanjena, ali kineski mediji pišu da je odstojanje između prednje i zadnje osovine uvećano za 130 milimetara (skoro kao kod prethodne generacije Serije 5). To je rezultovalo razmakom od 3.125 mm.

Primera radi, aktuelna „sedmica“ G70 poseduje međuosovinski razmak od 3.215 mm. Sledeća osobenost kineske „petice“ se odnosi na osvetljene brojeve 5, što je vidljivo na C stubovima, dok evropski sedani nemaju tu karakteristiku. Paket M Sport je takođe dostupan.

Opet, da bi se ugodilo tamošnjim kupcima, softver je izmenjen u multimedijalnom sistemu, pa su instalirane lokalne aplikacije i usluge, a pored toga je dostupna još jedna jedinstvena opcija. Uz ovaj poduži sedan se može dobiti i takozvani bioskopski monitor, nazvan BMW Theater Screen. Pruža dijagonalu od 31,3 inča i montiran je na plafonu. Rasklapa se na dole i krasi ga izvanredna rezolucija 8K. To je bilo moguće dobiti samo na Seriji 7. Do ovog trenutka…

Uporedo s ovim, pojavio se i panel koji služi da se putem dodira upravlja medijskim sistemom na zadnjoj klupi. Nalazi se na odmorištu za ruke.

Paleta ponuđenih pogonskih sklopova još uvek nije obnarodovana. Ali je ipak jasno da se u Kini neće pojaviti dizeli, a ni šestocilindarske verzije. Svi će biti benzinci s dvolitarskim četvorocilindarskim jedinicama. Plus, tu će biti i električni BMW i5 koji je takođe prošao tretman istegnuća. Proizvodnja verzije s više centimetara dužine će biti upriličena u pogonima pod kontrolom zajedničkog poduhvata BMW Brilliance.

AutoRepublika

(666)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Veće medjusovinsko rastojanje kod kineske „petice“ nego kod BMW-a X7 ???

Bungi

Mogu je oni produžavati ili skraćivati, Đukec je nju smlatio, tako da se elegancija kod nje može tražiti samo pod elektronskim mikroskopom sa vrlo neizvjesnim ishodom.Da stvar bude još gora, mnogi elementi dizajna sa boka i pozadi su plagijat limuzine 508 iz Sošoa.Koliko je švabo platio Domagoju da mu estetski uništava proizvodnu paletu proizvoda, mogao je kupiti čitav studio Pininfarina.