1. Home
  2. Vesti
  3. Modeli Lancije će isključivo biti nazivani slovima grčkog alfabeta
Modeli Lancije će isključivo biti nazivani slovima grčkog alfabeta
2

Modeli Lancije će isključivo biti nazivani slovima grčkog alfabeta

222
2
Podelite sa prijateljima:

Lancia ne planira ime Aurelia za jedan od modela u novom asortimanu modela italijanskog luksuznog brenda koji pokušava da se vrati u život, a koji je sada u vlasništvu Stellantisa. Konferencija za novinare na kojoj je Luka Napolitano pre nekoliko nedelja predstavio avangardni koncept Lancia Pu+Ra HPE, otkrila je neke vredne i zanimljive informacije koje otkrivaju važne vesti koje će stizati do sledeće decenije.

Spekulacije poslednjih godina upućuju na povratak Lancije Aurelije kao jedne od opcija u novom asortimanu, glasine koje su rezultat tajnosti u kojoj radi italijanski brend koji je osnovao Vinćenco Lanča, i do sada nije procurio nijedan detalj izvan onoga što je proizvođač zvanično saopštio, kao što su nova generacija Ypsilona i povratak Delte. Novi plan koji je predstavio menadžer kompanije će napasti tri ključna segmenta tržišta do 2030. godine: B, C i D; sve pod zajedničkim imeniteljem: elektrifikacija na različitim nivoima.

Dolazak plug-in hibridnih verzija se ne predviđa i skoro svi modeli će biti električni. Ypsilon će biti prvi koji će stići i to 2024. godine sa hibridnom i električnom tehnologijom, istom koja će karakterisati buduću Deltu i Gammu. Kao što ste verovatno primetili, jedna od strategija su imena, a ona će biti pozajmljena iz grčkog alfabeta, umesto da se ožive istorijska imena poput gore pomenute Aurelije.

Strateški plan otkriva da će vrh asortimana stići 2026. godine, dok će kompakt biti poslednji i stiže 2028. godine. Najmanji model će vratiti u život dva poznata slova. Ypsilon HF stiže 2025. sa čisto električnim srcem. Tri modela će ponuditi sopstvenu ličnost, tumačeći stil koji je unapredio koncept Lancia Pu+Ra HPE na različite načine. Karakteristike kao što su niski krov, veoma tanki farovi, okrugla zadnja svetla, vrata bez okvira ili retrovizori pretvoreni u kamere preneće se na buduće serijske modele.

Lancia, koja će koristiti moderne platforme STLA, već je potvrdila da će njeni električni modeli koristiti snažne baterije sa maksimalnim dometom do 700 kilometara sa jednim punjenjem i punjive d0 80 odsto za manje od 10 minuta. Električni motori su toliko efikasni da će ponuditi nisku potrošnju energije od 10 kWh/100 kilometara, sa dinamičnom i agilnom postavkom šasije, uz istovremenu udobnost. To su tri kvaliteta koji karakterišu Lancijine modele.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Steta za lepa imena! Odbacivanje starih imena znaci da ce novi modeli biti „repa bez korena“, tj. nece imati svog istorijskog predhodnika vec ce biti sasvim novoizmisljeni. Lancia, firma sa bogatom tradicijom, odbacuje svoju tradiciju! Tako je to kada vlast zazmu neki novi klinci, ubedjeni da zivot na planeti Zemlji pocinje sa njima! 🙁

YugoFlorida

Čim nema benzinskih motora, to uopšte nije vredno pažnje.