1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes priprema restilizaciju za B klasu
Mercedes priprema restilizaciju za B klasu
5

Mercedes priprema restilizaciju za B klasu

206
5
Podelite sa prijateljima:

Mercedes i BMW još uvek nisu spremni da dignu ruke od MPV segmenta. 

Bavarci su nedavno plasirali novu generaciju Serije 2 Active Tourer, a Mercedes uveliko priprema osveženje za svoju B klasu. Zapravo, uskoro će biti restilizacije za gotovo ceo kompaktni segment kod brenda iz Štutgarta, odnosno biće promena kod svih modela koji su derivativi A klase.

Što se tiče Mercedesovog MPV-a, ne bi trebalo očekivati bilo kakve drastične izmene po pitanju dizajna. Drukčiji odbojnici, blago promenjene svetlosne grupacije i poneka sitnica u eksterijeru. Unutar kabine, verovatno će biti razlike po pitanju centralne konzole, i možda će biti postavljen novi upravljač.

Biće interesantno videti šta će se dogoditi sa paletom motora. Javna je tajna da Mercedes želi da se reši motora koji vode poreklo iz Renaulta, što znači da je i 1,3-litarski benzinac u opasnosti. Pitanje je da li će i dizelaš koji Mercedes upotrebljava za B klasu, takođe iz Renaulta, uopšte opstati u ponudi.

Očekuje se da Mercedes ugradi sistem blagog hibrida od 48 V na sve dostupne pogonske jedinice, kao i da će biti određenih unapređenja po pitanju plug-in hibridne verzije B klase.

Aktuelna B klasa stupila je na scenu 2018. godine, a debi je upriličen na Salonu automobila u Parizu. Prošle godine je u Evropi isporučeno nešto manje od 26.400 primeraka ovog modela, sa vrlo oštrim padom prodaje od čak 40%.

AutoRepublika 

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Imaju 1.5 benzinac, koji se koristi u C klasi. Sto se tice dizela, tu je dobro poznati 2-litarski, tako da ne brinem za Mercedes.

Iznogud Časni

Klada

Iznogud Časni

Nisu li o tom zajedničkom motoru, pa otkud sad da je on renoov, i vi ovdje a i neki drugi ode spjevali kao o posljednjem čudu tehnike, a vid 8===D bacaju ga u bespuća povijesne zbiljnosti što bi Reko Franjo gmaz, nakon par godina života na tržištu?!?!?!?!kako,kako 😵🥴🙃

TheStig

Renoovi motori su poslednja rijec tehnike koliko je EU dom demokratije 🤣Btw nova B klasa. Iznogud na aparatima 😁 jbt gledam danas cijene Mercedesovih automobila. Ispade skuplji vw po onome sto nude 😅

Iznogud Časni

🤭👍