1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Golf „osmica“ biće unapređen u „devetku“
Restilizovani Golf „osmica“ biće unapređen u „devetku“
1

Restilizovani Golf „osmica“ biće unapređen u „devetku“

4.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nekoliko dana, Porsche je predstavio ambiciozno „zatezanje bora“ modela Cayenne, definisano kao najtemeljitije izvedeno na modelu u čitavoj njegovoj istoriji i koje se smatra gotovo četvrtom generacijom. Nemačka firma je koristila ovaj prilog da opravda temeljnu restilizaciju ovog luksuznog SUV-a, nešto što nikada ranije nije uradila, ali što su VW i Audi uradili.

Nemački gigant ima tradiciju da prodaje modele koji prođu temeljno ažuriranje kao potpuno nove. Slučaj Audija A4 B6 i B7 bio je jedan od najupečatljivijih, kao i slučaj Golfa V i VI i Passata B6 i B7. To će se ponoviti, kako je šef brenda iz Volfsburga pre nekoliko nedelja istakao u izjavi da „nemamo novu generaciju Golfa planiranu za 2026. ili 2027. godinu“. To je uobičajeno vreme trajanja restilizovanog modela, a do sada su viđene samo mule i nijedan kamuflirani prototip.

Prve špijunske fotografije ove mule „novog“ Golfa viđene su na nekim testovima u Alpima u Austriji krajem prošlog leta. To potvrđuje druge prethodne Šeferove izjave ističući da će kompakt dobiti više nego temeljno ažuriranje.

Što se restilizacije tiče, većina novosti će se naći ispod lima i u enterijeru, uz verziju beta novog softvera za analizu za sledeću generaciju električnih automobila. Ključ za ovu strategiju je i činjenica da će obnovljeni nemački kompakt biti predstavljen i pušten na tržište 2024. godine, tako da će firma uložiti toliko vremena kao da je u pitanju potpuno novi model. VW neće lansirati novu generaciju nakon sredine decenije, iako je ostavio otvorena vrata za moguće promene koje se mogu dogoditi u industriji između 2026. i 2027. godine.

Investicije koje se ulažu u ovaj restajling su prevelike da bi se legendarni model održao na tržištu u tako kratkom vremenskom periodu od dve i po godine, najviše tri. Amortizacija ove investicije primorava VW da produži njegov životni vek do 2030. godine, pri čemu će kohabitirati sa električnim Golfom koji će stići 2028. godine. Isti plan koji će Porsche slediti sa sadašnjim i novim Macanom. U slučaju Golfa, izgleda da će se istorija ponoviti sa skrivenom devetom generacijom.

AutoRepublika

(4052)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

ne isplati im se da razvijaju nov, previše je neizvesna budučnost …