1. Home
  2. Vesti
  3. Očekuje se da Tesla Model S Plaid donese veliki profit za američku kompaniju (VIDEO)
Očekuje se da Tesla Model S Plaid donese veliki profit za američku kompaniju (VIDEO)
0

Očekuje se da Tesla Model S Plaid donese veliki profit za američku kompaniju (VIDEO)

210
0
Podelite sa prijateljima:

S većom cenom i tek nekoliko izmena u odnosu na regularni Model S, Plaid verzija bi trebalo da bude ozbiljan generator zarade za američku kompaniju.

Tesla namerava da lansira „naoštrenije“ varijante Modela S i Modela X, a od obe očekuje da popravi finansijski bilans kompanije. Plaid primerci bi u proizvodnju trebalo da uđu u oktobru ili novembru ove godine. Limuzinska verzija, koja će u velikoj meri biti poput Modela S Performance, koštaće nešto ispod 100.000 dolara.

Najveća razlika između Plaida i Performancea će biti dodatak još jednog elektromotora, tako da će ih ukupno biti tri, dok će baterija biti većeg kapaciteta. Ostale promene nisu toliko drastične, a tiču se novog ogibljenja, drugačijih točkova i guma, kao i aerodinamičkih modifikacija.

U osnovi dobar deo izmena se može videti u dostupnim galerijama, mada još uvek ne možemo sa sigurnošću tvrditi koji detalji će ući u serijsku proizvodnju.

Ukoliko osnovni automobil ostane u velikoj meri isti, uz navedena unapređenja, proizvodna cena ne bi trebalo mnogo da poraste, ali zato prodajna hoće.

Potražnja za Modelom S Plaid bi trebalo da bude visoka, jer je reč o perjanici, koja za zadatak ima da nadmaši Porsche Taycan. S višom cenom na etiketi dolazi i viša marža, a sugerisana u video klipu iznosi 30 odsto.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments