1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni BMW M model stiže do kraja godine
Prvi električni BMW M model stiže do kraja godine
0

Prvi električni BMW M model stiže do kraja godine

167
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je i zvanično potvrdio da će M odeljenje ove godine predstaviti svoj prvi 100% električni automobil. 

Ogromna stvar za M podbrend, jer se radi o drastičnom raskoraku u odnosu na ostali deo portfolija koji čine performantni modeli pokretani SUS agregatima. Nisu saopštene bilo kakve druge informacija o tome šta bi BMW M zaista mogao da predstavi, i možda još bitnije – kada?

Ipak, neki stručni mediji tvrde da se radi o i4 koji je već potvrđen za ovogodišnji debi. Ostaje nejasno da li će i4 sam po sebi biti performantni automobil odnosno da li će imati i drugačiju M verziju koja će ponuditi nešto bolje performanse?

Do sada se govorilo da će serijsko izdanje modela i4 raspolagati sa dva elektromotora koji bi trebalo da ukupno isporučuju oko 500 ks. Takođe, pisalo se da će budući i4 imati i domet od oko 500 km u najskupljoj konfiguraciji. No, ništa od toga do sada nije zvanično potvrđeno.

BMW je nakon inicijalnih pionirskih poduhvata u sferi elektrifikacije sa i3 i i8 usporio tempo. Šta više, neki bi rekli možda i previše usporio jer su ga rivali poput Audija i Mercedesa u međuvremenu sustigli. U BMW-u imaju velika očekivanja od nadolazećeg i4 za koji veruju da ima potencijal da postane bestseler.

Više informacija o prvom električnom M modelu biće dostupno u narednim mesecima.

AutoRepublika 

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments