1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar ulazi na osam novih tržišta
Polestar ulazi na osam novih tržišta
0

Polestar ulazi na osam novih tržišta

242
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar nastavlja da širi svoje poslovanje na nove zemlje. 

Švedska marka tako će uskoro stupi na osam tržišta. Automobili ovog brenda moći će da se kupe u: Australiji, Austriji, Južnoj Koreji, Danskoj, Finskoj, Hong Kongu, Singapuru i Novom Zelandu. Tako će Polestar značajno uvećati svoje prisustvo na globalnom nivou, iako su već ušli na neka velika tržišta poput Kine, SAD, Nemačke…

Ostaje da se vidi kako će se rešiti problem dolaska u Francusku, gde Polestar blokira Citroen koji ga je tužio u svojoj matičnoj zemlji. Naime, Citroen je tužio Polestar pred domaćim sudom zbog njihovog zaštitnog znaka, za koji su predstavnici francuske marke istakli da je varijacija na njihov logo dvostrukog ševrona.

Francuski sud presudio je da je Citroen u pravu, i naložio Polestaru da isplati tužiocima simboličnih 150.000 evra. No, ovo je suštinski značilo da Polestar ne može prodavati vozila sa svojim znakom u zemlji Gala.

Kao jedno od potencijalnih rešenja za švedsku marku jeste da se okrenu matičnom Volvou, te da u Francuskoj plasiraju automobil kroz ovaj blizak brend.

AutoRepublika 

(242)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments