1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen ID.7 konačno debitovao
Volkswagen ID.7 konačno debitovao

Volkswagen ID.7 konačno debitovao

683
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen ID.7 će biti novi vodeći električni sedan brenda. U Evropu i Kinu stiže ove jeseni a u Severnu Ameriku dolazi 2024. godine.

ID.7 je dostupan u dve verzije: Pro i Pro S. Oba imaju električni motor od 282 konjske snage (210 kW). Pro dolazi sa baterijom koja ima bruto snagu od 82,0 kWh (77,0 kWh neto) koja obezbeđuje procenjeni opseg ciklusa WLTP od 615 kilometara. Sistem podržava DC punjenje snage 170 kW.

 

Pro S dobija paket sa bruto kapacitetom od 91,0 kWh (86,0 kWh neto) koji nudi procenjeni domet od 700 km. Kapacitet punjenja via DC je 200 kW.

ID.7 je dugačak 4.961 milimetari ima međuosovinsko rastojanje od 2.966 mm. Ove brojke su uporedive sa Mercedes-Benzom EQE koji je dug 5 metara sa međuosovinskim rastojanjem od 3,12 metara. Ne računajući spoljašnje retrovizore, VW je širok 1.862 mm. Koeficijent otpora karoserije je čak 0,23, u zavisnosti od opreme koju kupac odabere.

Unutra, ID.7 standardno dolazi sa head-up ekranom (HUD) proširene stvarnosti. Tehnologija omogućava dizajnerima da ugrade pojednostavljenu instrument tablu koja prikazuje samo zakonski neophodne informacije poput brzine vozila i raznih upozorenja.

Sistem proširene stvarnosti čini da se informacije nalaze na različitim udaljenostima od vozača. Na primer, čini se da je pokazivač brzine bliže, a da su strelice za skretanje dalje. Informacije na ekranu mogu uključivati stvari kao što su oznake trake na putu, informacije o udaljenosti i ograničenje brzine. Kontrole na volanu omogućavaju prilagođavanje informacija na HUD-u onome što vozač želi da vidi.

Info-zabavni sistem sa ekranom dijagonale od 15 inča nalazi se u sredini kontrolne table. Osvetljeni klizači na dodir omogućavaju podešavanje temperature u kabini i jačine zvuka.

Sistem Travel Assist uključuje adaptivni tempomat i pomoć pri promeni trake. Tehnologija je u stanju da otkrije ograničenja brzine i automatski prilagodi brzinu vozila.

VW ističe da ID.7 ima najnapredniji sistem klimatizacije ovog brenda još od Phaetona. Ventilacioni otvori imaju motore koji ih pomeraju vertikalno i horizontalno tako da sistem može da distribuira vazduh po velikoj površini kabine. Takođe reaguje na glasovne komande. Na primer, vozač koji kaže „Zdravo IDA, ruke su mi hladne“, usmerava topli nalet na prste osobe i aktivira grejač na volanu.

Kupci mogu odrediti visokotehnološka sedišta. Prednja sedišta su dostupna sa podešavanjem snage do 14 smerova. Funkcija climatronic koristi senzore temperature i vlage da ih automatski zagreje ili ohladi. Sistem za masažu ima 10 vazdušnih jastuka, a premijum verzija dodaje još dva jastuka za rad na karlici i kičmi putnika.

Opcioni panoramski krovni otvor ima pametnu staklenu ploču. Sloj tečnih kristala dispergovan polimerom omogućava mu da prelazi između neprozirnog ili providnog bilo preko dugmeta ili glasovnih kontrola.

VW će proizvoditi ID.7 za evropsko i severnoameričko tržište u svojoj fabrici u Emdenu u Nemačkoj. Proizvodnja će početi u drugoj polovini godine. Nisu dostupni detalji o cenama za bilo koji region.

AutoRepublika

(683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Puko prepakivanje već viđenog u prethodnim modelima.

Nov je, a već prestario na svim poljima…

Da je barem dizajnerski originalniji, ali je „industrijski dosadan“ kao i sva ID serija…

Jedan Nio ET7 mi se čini tehnološki značajno naprednijim, dizajnerski originalnijim, ali i trendovski usklađenijim sa onim što traže kupci električnih automobila 21. vijeka…

https://www.youtube.com/watch?v=9BuWQ0hd-N0

Matija

Brale, sve si rekao, ne moram ni rec da dodam! Bravo!

JaleTr

Moze li redakcija napraviti neki kviz, gdje ce svim ovim elektricnim autima skinuti znak brenda, pa da citatelji pogadjaju? Mislim da bi bilo 95% pogresnih odgovora.
Jednostavno su ova auta toliko slicna jedna drugima, da ih obican svijet ne razlikuje osim po bedzu na masci hladnjaka.

Izmenjeno 1 godina pre od strane JaleTr
moron

Zar veruješ da bi bilo čak 5% tačnih odgovora ?
😊

Bungi

Prvo što me nervira kod većina EV vozila je prisustvo ogromnog ekrana u sredini sa gomilom, uglavnom nepotrebnih informacija. Ispred volana je uglavnom neki mali tabletić a ako je je normalne veličine u većini slučajeva nema preko njega sjenilo.?Komanda pogona je ili neki mini džojstik, kružni prekidač ili tri obična dugmeta.Dali je iko od tih proizvođača ikad i pomislio da ima kupaca koji ne žele da se njihov EV auto u unutrašnjosti ni po čemu ne razlikuje od konvencionalnih.?U unutrašnjosti želim instrument tablu ispod sjenila koja u potpunosti oponaša analogne instrumente.Čak i prikaz potrošnje baterije želim da bude prikazan kazaljkom… Pročitaj više »