1. Home
  2. Prezentacije
  3. Smart #3 predstavljen na skupu u Šangaju
Smart #3 predstavljen na skupu u Šangaju

Smart #3 predstavljen na skupu u Šangaju

393
6
Podelite sa prijateljima:

smart #3 debituje kao „prvi sportski kupe“ (barem tako tvrdi brend) na sajmu automobila u Šangaju. Model će imati svoju evropsku premijeru na sajmu u Minhenu (Internationale Automobil-Ausstellung) u septembru. Prodaja će početi početkom naredne godine.

smart trenutno ne objavljuje nikakve detalje o pogonu modela #3. Takođe nema informacija o njegovoj bateriji.

„Ponosni smo što smo konačno predstavili naš prvi sportski kupe, potpuno novi smart #3. Kao potpuno električni pionir, smart je posvećen beskompromisnom kvalitetu iskustva i interakcija,“ rekao je Dirk Adelman, izvršni direktor brenda u Evropi.

Dizajn smarta #3 je veoma sličan postojećem #1. Oba modela dele trapezoidni otvor na prednjem delu, ali element ima oštriji obris na #3. Takođe imaju farove otprilike trouglastog oblika i svetlosnu traku preko nosa.

Tamo gde #1 ima kutijastu liniju krova, #3 ima elegantniji izgled. Oni dele zadnja svetla pune širine koja se sužavaju u sredini.

Eksterijer je dostupan u privlačnim bojama kao što su Photon Orange Metallic i Electric Blue Matt.

U unutrašnjosti, #3 ima niskoprofilnu digitalnu instrument tablu, a 12,8-inčni ekran za informacije i zabavu nalik tabletu zauzima centar kontrolne table. Ispod njega se nalaze tri kružna otvora za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju. Kupci mogu dobiti stereo Beasts sa 13 zvučnika. Dostupne su presvlake u Vibrant Brown.

Iako nema tehničkih detalja o #3, #1 je dostupan sa električnim motorom postavljenim pozadi koji proizvodi 268 konjskih snaga i 343 Nm. Ima bateriju od 66 kWh koja obezbeđuje između 418 i 439 km u ciklusu WLTP. Sistem podržava DC punjenje snage 150 kW.

Tu je i smart #1 Brabus fokusiran na performanse sa pogonom sa dva motora. Ima 422 KS i može da dostigne „stotku“ za 3,9 sekundi. Tu je i agresivnija karoserija sa elementima kao što su mali otvori iznad rešetke i crveni detalji. Za sada nema naznaka da li će #3 takođe dobiti varijantu Brabus.

AutoRepublika

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Uh, skoro svaki dan za mene neki novi šokovi. Ovo je Smart? Ovo je „onaj“ Smart ?

BB

ovaj se pravi pametan 😉

Zika

Drugari ima li ko besplatan car vertical da mi proveri ovaj VIN broj 3MZBM64661M128957. Kupovao bih automobil pa me interesuje. Hvala unapred

BB

Ja nemam…

Matija

Paaa…. nije ni los! 🙂 Smart se odrekao titule najmanjeg velikoserijskog automobila na svetu, sada je postao limuzina prosecne velicine: #1 je dugacak 4,27 m, kao Golf, #3 je dugacak 4,4 metra. Kupe-krov mu sasvim dobro stoji. Dizajn njegovih svetala u obliku rastegnute gume za zvakanje preuzeli su i dizajneri nekih drugih firmi. Ocigledno je da mnogi pate od nedostatka sopstvenih ideja.

S mile

Farovi, svetla, skoro ista kao VW ID serija, tako da mi je bljak odmah u startu.