1. Home
  2. Prezentacije
  3. Koncept Toyota bZ je mogući novi električni model
Koncept Toyota bZ je mogući novi električni model

Koncept Toyota bZ je mogući novi električni model

101
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota se fokusira na elektrifikaciju na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu. Pored predstavljanja pete generacije Priusa, proizvođač automobila premijerno predstavlja bZ Compact SUV Concept. Zamišljen je kao manji krosover u rastućoj seriji električnih vozila marke.

Toyota bZ Compact SUV Concept odlikuje se jako naboranim i izvajanim stilom. Ispred ima Toyotin novi svetlosni potpis, koji se takođe pojavljuje na novom Priusu.

Kada se vozilo pogleda iz profila, primećuju se kratki prepusti. Krov ima tanke linije preko vetrobranskog stakla i prednjih vrata, ali postaje deblji pozadi. Treće štop svetlo je deo peraja na vrhu krova. Obično bismo očekivali da ovaj element bude deo zadnjih, petih vrata.

Duž bokova prolazi oštar nabor. Ručke prednjih vrata su u ravni sa karoserijom. Oni pozadi su u stubu.

Zadnji deo u stilu hečbeka je nagnut nadole u ​​oštar vrh. Zadnja svetla se omotavaju oko donje ivice. Istaknuti difuzor zauzima donji deo repa.

Unutra, bZ Compact SUV Concept ima minimalističku estetiku. Vozač drži širok, osmougaoni volan. Info-zabavni ekran je u centru kabine, a na dnu ekrana ima nekoliko tastera. Birač pogona, to jest menjač je jednostavna kolona dugmadi na dnu konzole.

Vozilo ima pomoćnika veštačke inteligencije po imenu Yui. Putnici mogu da koriste glasovne komande, a sistem reaguje audio i vizuelnim svetlosnim signalima koji se kreću po kabini.

Toyota bZ Compact SUV Concept  je samo „sredstvo“ za predstavljanje budućeg stila. Toyota ne pominje pogonski sklop koji bi koristila za ovaj model.

Toyotin trenutni plan je da napravi pet vozila u porodici modela bZ. BZ4X je već u prodaji, a bZ3 je trenutno samo za Kinu. Mada, navodno stiže u Evropu kasnije. Najava koncepta bZ Compact SUV ne kaže konkretno da li dolazi serijska verzija, ali se dizajn blisko uklapa sa ostalim ponudama u ovom podbrendu.

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma interesantan i atraktivan dizajn! Pravi mali „muscle car“ za 21. vek. Nasuprot eksterijeru, enterijer ostavlja utisak hladne pustinje! Morao bi da bude znatno atraktivniji i humaniji.