1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai pronašao rešenje po pitanju osiguranja za vlasnike
Hyundai pronašao rešenje po pitanju osiguranja za vlasnike
3

Hyundai pronašao rešenje po pitanju osiguranja za vlasnike

598
3
Podelite sa prijateljima:

Još pre nekoliko godina se pojavila priča da policijske snage mnogih američkih saveznih država planiraju da tuže korejske automobilske gigante Hyundai i Kiju zato što su njihovi modeli previše lagani za krađu. Nasuprot onome što vidimo u filmovima, većinu krađa ne obavlja neki specijalac koji posle prodaje automobile za delove, već mlađarija koja bi da se provoza koji krug, to jest dok ne ostane bez goriva kada batale vozilo negde u jarku. Modeli od strane ove dve korejske firme su očigledan izbor, najviše iz razloga što ih je veoma lako obiti.

Razbije se staklo, polomi plastika pored volana i mogu da se upale običnim USB kablom. O tome smo detaljno pisali prethodne godine, a kako sve izgleda na video snimku možete da vidite ovde.


Spomenute policijske snage su tvrdile da Hyundai i Kia moraju da isplate poveće sume novca zbog dodatnih sati koje zbog njih troše „momci u plavom“, sve kako bi ušli u trag takvim kradljivcima. Ako to nije bilo dovoljno, onda su se u celu priču umešale i najveće američke osiguravajuće kompanije kao što su State Farm i Progressive i odbile da ponude svoje usluge svim vlasnicima Hyundaija i Kije napravljenih između 2015. i 2021. godine.

Njihova logika je ta da su takvi modeli natprosečno izloženi krađi, i da su samim tim firme u mogućem problemu gubitka povećih suma novca, ako bi morale da isplaćuju iznose po osnovu velikog broja odštetnih zahteva.

Prva izjava korejskog giganta se malo kome dopala, pošto je zvučala u stilu „sorry, al’ jebiga“. Sumnjamo da su mušterije imale neku korist od izvinjenja, ali će im možda naredno rešenje biti od neke koristi. Naime, Hyundai kaže da je postigao dogovor sa osiguravajućom kućom AAA da preuzme sve one mušterije koje su State Farm i Progressive odbili.

Izuzetak su jedino američke savezne države Aljaska, Masačusets i Vašington, pošto AAA tamo ne posluje. Na pitanje medija da li je grupacija Hyundai-Kia morala nešto da isplati ovoj osiguravajućoj kompaniji, nismo dobili odgovor, a i postavlja se pitanje da li će i vlasnici vozila morati da plaćaju veće sume novca za usluge. Ali sada barem imaju izbor koji ranije nije postojao i ovakva vest je kakvo-takvo olakšanje.


Hyundai nam je ranije rekao da je problem rešen na modelima napravljenim nakon 2021. godine, ali na ulicama je još uvek dosta automobila koje svaki klinac može da obije za dvadesetak sekundi…

AutoRepublika

(598)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj problem sa nemogućnošću osiguranja Kia/Hyundai vozila iz 2015-2021, da li je to na nivou cele USA ili samo nekih saveznih država ?

Yankee

Mislim da nije ni do saveznih drzava vec gradova. Tamo gde je stopa kriminala velika tamo nisu hteli da ih osiguravaju. U Milwaukee recimo nisu hteli, ali sat vremena voznje severno jesu.

moron

Jasno. Hvala