1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi serijski hibrid Lamborghinija će isporučivati 838 ks?
Prvi serijski hibrid Lamborghinija će isporučivati 838 ks?
0

Prvi serijski hibrid Lamborghinija će isporučivati 838 ks?

167
0
Podelite sa prijateljima:

Očekuje se da specijalna edicija košta preko 2 miliona evra.

Bura koju je izazvao Aventador Superveloce Jota, polako se stišava, a pažnja se premešta na sledeću veliku stvar koju priprema Lamborghini.

Naime, već izvesno vreme kolaju glasine o hibridnom automobilu, o čemu smo već pisali, a čini se da su tačne. Ono što je najnovije je post sa društvene mreže Instagram iz juna, kojeg je objavio neko ko je imao tu privilegiju da prisustvuje na dotičnom privatnom VIP događaju.

Očekuje se da specijalno izdanje bude najava Aventadorovog naslednika. Model o kojem je reč nosi kodni naziv „LB48H“, a u istoriju će ući kao prvi (serijski) hibridni Lamborghini ikada. Asterion koncept iz 2014. je posedovao takvu pogonsku postavku sa 910 ks, koju je činio Huracanov V10, uparen sa dva elektromotora.

Mada superekskluzivni elektrifikovani novajlija neće dostići Asterionovu „konjicu“, govori se o 838 ks, što nije za zanemariti. S obzirom na to, moguća je eventulana „blaga“ hibridna postavka od 48 V.

Što se dizajnerskog aspekta tiče, smernice će biti preuzete sa spektakularnog Terzo Millenio koncepta, dok će biti proizvedeno samo 63 primerka, što je omaž rođenja marke – 1963. godine.

Privatni VIP događaj iza zatvorenih vrata je organizovan u Italiji, a bilo je prisutno 200 zvanica.

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments