1. Home
  2. Vesti
  3. Xiaomi gradi fabriku u Pekingu s godišnjim proizvodnim potencijalom od 300 hiljada vozila
Xiaomi gradi fabriku u Pekingu s godišnjim proizvodnim potencijalom od 300 hiljada vozila
1

Xiaomi gradi fabriku u Pekingu s godišnjim proizvodnim potencijalom od 300 hiljada vozila

180
1
Podelite sa prijateljima:

Poznati kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi Corp planira da sazida fabriku koja će biti u stanju da odbaci godišnji proizvodni kontigent od 300 hiljada četvorotočkaša. Pogoni še biti smešteni u glavnom gradu Narodne Republike Kine, odnosno u Pekingu kako su objavile tamošnje vlasti u ranijem delu današnjeg dana.

Gradnja će biti organizovana u dve etape. Pride, Xiaomi će takođe podići i zgradu koja će biti sedište divizije grupacije zadužene za proizvodnju automobila, prodaju i istraživanje. Ta zgrada će nići u Razvojnoj ekonomsko-tehnološkoj zoni Pekinga, navela je vladina razvojna agencija Beijing E-Town na svojoj zvaničnoj stranici otvorenoj na kanalu mreže WeChat.

Beijing E-Town je izjavio da se predviđanja kreću u smeru pokretanja masovne proizvodnje u datim pogonima negde tokom 2024. godine, što je cilj koji je javnoti saopštio izvršni direktor Xiaomija Lei Jun tokom oktobra.

Ranije, u martu, Xiaomi je objavio da planira da uloži sumu od 10 milijardi američkih dolara tokom narednih deset godina, kako bi stavili na noge novu diviziju grupacije koja bi bila zadužena za proizvodnju električnih automobila. Kompanija je kompletirala aktivnosti na zvaničnoj registraciji divizije čiji je zadatak proizvodnja elektromobila, još krajem avgusta.

Inače, kompany Xiaomi je u poslednje vreme otvorila na hiljade maloprodajnih objekata kako bi adekvatno odgovorila na rast tražnje za pametnim telefonima na domaćem tržištu, pa se nekako logično uklopila ideja i o ponudi električnih vozila, korišćenjem tih prodajnih kanala.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yrraf

Nešto mi se javlja da će uskoro sasvim slučajno američka vlada da otkrije da je ova kompanija velika bezbednosna pretnja „slobodnom svetu“ pa će joj uvesti sankcije. Slobodna tržišna utakmica, jbg. ;D